bileşik faiz cok acil yardim :(

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
arkadaşlar iyi akşamlar, bileşik faiz hesaplama ile ilgili bir program yapmaya çalıştım ama çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Yarına yetiştirmem gerekiyor ama çalışmıyor :(

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
şu şekilde end if leri kodlarda dağıtırsanız kodunuz çalışcaktır..alttaileri sizin kodalrınızla değiştirin..

Private Sub CommandButton1_Click()
If (g1 = True And g2 = True) Then
Range("c8").Value = Range("b4").Value * ((1 + Range("b6").Value) ^ Range("g3").Value)
End If
If (g1 = True And a2 = True) Then
Range("c8").Value = Range("b4").Value * ((1 + (Range("b6").Value / 30)) ^ Range("g3").Value)
End If
If (g1 = True And y2 = True) Then
Range("c8").Value = Range("b4").Value * ((1 + (Range("b6").Value / 365)) ^ Range("g3").Value)
End If
If (a1 = True And a2 = True) Then
Range("c8").Value = Range("b4").Value * ((1 + Range("b6").Value) ^ Range("h3").Value)
End If
If (a1 = True And g2 = True) Then
Range("c8").Value = Range("b4").Value * ((1 + Range("b6").Value) ^ (30 * Range("h3").Value))
End If
If (a1 = True And y2 = True) Then
Range("c8").Value = Range("b4").Value * ((1 + (Range("b6").Value / 30) ^ (Range("h3").Value)))
End If

If (y1 = True And y2 = True) Then
Range("c8").Value = CInt(Range("b4").Value * ((1 + Range("b6").Value) ^ Range("i3").Value))
End If
If (y1 = True And g2 = True) Then
Range("c8").Value = Range("b4").Value * ((1 + Range("b6").Value) ^ (365 * Range("i3").Value))
End If
If (y1 = True And a2 = True) Then
Range("c8").Value = Range("b4").Value * ((1 + Range("b6").Value) ^ (12 * Range("i3").Value))
End If

End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
çok teşekkürler hemen deniyorum aslında faiz oranını da option button yapacaktım fakat üstteki option buttonlardan biriyle seçili olması gerektiğinden radio button yaptım. çok karışık olmuş değil mi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
hayır karışık değil..ama anlamdığım yerler var tabiki..ama benim sölediğim şey sizin sorununuzu çözmesi gerekiyor.(eğer siz kullandığınız formüllerde hata yapmamaışsanız.)

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
artık çalışıyor. Çok teşekkürler. Radiobuton için söylemiştim ben onu da option buton yapsam üstteki faiz türünü seçemiyordum da onu sormuştum

tekrar teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
rica ederim...benimde anlamadığım butonlar zaten ..maalesef bir bilgim yok:(

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
tamam çok sağolun. en azından çalışıyor tasarımı güzel olmasa da. bu saatte uğraştınız çok teşekkürler