Bir aralıktaki verilerin yerlerini değişmeden değerlerini değişmek

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım sorumun açıklayıcı cümlesini bu kadar yazabildim
ekteki tablomda A1:F7 arasındaki verileri I1:I3 e yazdığım 3 çeşit sayıdan ibaret oluşturdum
I1:I3 arasındaki verileri değiştiğimde tablodaki verilerinde değişmesi için nasıl bi formülasyon yapılabilir.

Ekli dosyalar

ynmcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
29-05-2025
merhaba sayın hocalarım sorumun açıklayıcı cümlesini bu kadar yazabildim
ekteki tablomda A1:F7 arasındaki verileri I1:I3 e yazdığım 3 çeşit sayıdan ibaret oluşturdum
I1:I3 arasındaki verileri değiştiğimde tablodaki verilerinde değişmesi için nasıl bi formülasyon yapılabilir.
Syn. Modeste; Yolladığım örnek dosyayı inceleyin istediğiniz bu mu?

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın ynmcany küçük bi tabloda evet tabiikide bu formülle yapılır ama tablo çok büyürse
neler yapılabilir

ynmcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
29-05-2025
sayın ynmcany küçük bi tabloda evet tabiikide bu formülle yapılır ama tablo çok büyürse
neler yapılabilir
Syn. modeste ; Bu verilerin görünmesini istediğiniz sabit hücrelerin hangileri olduğunu ve hangi hücreden veri alacagını bilmemiz gerekiyor veya bu hücreler belli bir kurala göre sıralanmış ise bunu açıkamanız lazım.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
şöyle bi açıklama yapsam
A1:H50 arasında veriler olsa (10 farklı veri mesela)
I1 hücresinden I10 hücresine kadar bir formülle yazmış olduğumuz 10 adet veriyi küçükten büyüğe buldursak daha sonra
I1:I10 arasına bulduğumuz verileri manuel yazmış gibi başka tarafa kopyala özel yapıştır değerler diyip I1:I10 arasındaki bulunanları manuel yazmış olsak
sonra I1:I10 arasındaki verileri ben değerlerini değiştikçe ana tablodaki değerlerde değişse
şimdi sayın hocalarım ya sanki masal anlatır gibi bi isteğin var yada soru sordun derseler haklılar gibi devamlı verileri değişeceğim bi çizelge karşıma çıktı aklıma böyle bişe yapılırmı diye sordum.