Bir dosyadan diğer dosyaya veri akışı?

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2007
Merhaba arkadaşlar.

İlk olarak yaptığım çalışmayı anlatayım.

Çalıştığım yerden yevmiye alıyorum ve aldığım yevmiye hergün kazanılan parayla orantılı olarak artıyor ve azalıyor. Ben de excelde 1 yıl içindeki kazançlarımı gösteren bir dosya hazırladım. Aşağıdaki sayfa sekmelerinde 1 yıl içindeki aylar var Ocak, Şubat, Mart ... ve her sekmede günlük kazançlarım mevcut 01/01/2008 -- 40 alt satırda 02/01/2008 -- 45 ... gibi devam ediyor ve sonunda da TOPLAM hücresi var bu hücrede günlük kazançlarım toplanıyor.

Bu dosyayı 2008 Yevmiyeler adıyla kaydettim ve 2009 Yevmiyeler adıyla farklı bir dosya daha kopyaladım 2009 yılına girdiğimizde. Doğal olarak Ocak, Şubat ve Mart ayına ait olan sekmelerin TOPLAM hücresinde sayı olacak diğer ayların günlüklerine sayı girilmediği için.

Evet buraya dikkat benim yapmak istediğim şey;

Yeni bir excel dosyası açarak 1. sekmeye grafik yerleştiricem bunun için bir isteğim yok.

2. sekmeye 2008 yılına ait verilerin listelenmesini istiyorum mesela sayfaya alt alta Ocak, Şubat, Mart ... diye ayları yazıcam ve karşılarındaki hücrede 2008 Yevmiyeler dosyasındaki Ocak sekmesindeki TOPLAM hücresi gelecek. Şubat, Mart, Nisan ... hepsinin karşısına kendi toplamları gelecek.

Ben bunu bir şekilde yaptım ama istediğim gibi olmadı. Neden derseniz cevabı şöyle.

Benim yapabildiğim sadece bitmiş olan bir ayın toplamını kopyalamak oluyordu onu da o kadar uğraşana kadar toplama bakıp diğer sayfaya manuel olarak yazmak daha basit. Yani uğraştığına değmez açıkçası.

Benim istediğim şey veri girilmemiş ayların toplamlarını da almak ve 2009 Yevmiyeler dosyasında X bir aya ait toplamı değiştirdiğimde otomatik olarak son oluşturduğum Grafik dosyasındaki toplamında kendi kendine değişmesi ve grafiklerinde toplamlara bağlı olarak otomatik olarak değişmesi.

Çok açık olmaya çalıştım umarım anlaşılmıştır. Excel üstadlarının yardımlarına gerçekten ihtiyacım var ve istediğim gibi birşey inşallah vardır.

Sizce çok şey mi istiyorum?

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2007
İstediğim şey o kadar zormu arkadaşlar. Bunu excel değilde access ile veri tabanı olustursam bilgileri oraya girsem excele gönderemezmiyim. Böyle birşey olabilir mi diğeri olmazsa