Bir dosyadan sadece istenen bilgilerin başka bir dosyaya nak

Selamlar herkese,

Bir konuda acil bir yardıma ihtiyacım var.
Ekte gönderdiğim başlıkların altındaki verilerin günlük/hatta saatlik değiştiği verilerle güncellenen büyük ve çok kullanıcılı bir dosyamız var.

Bu dosyayı her kullanıcı, -tabiri caizse- kafasına göre format değiştirerek kullanıyor.
Oysa bu konuda bazı standartlar var. Ben bunları excel’de oluşturup, makro atanacak bir düğmeyle kullanıcının o belirlenen standart seçeneklerle format değişikliğini sınırlayabilir miyim? Ve de nasıl ?

2. si ve daha önemlisi, yukarıda bahsettiğim -ANA dosya dersek ona- ANA dosyadan sadece bazı verileri alıp, 2. bir dosyaya bu seçilen verileri getirmesi ve de fiyatlar arasında bir karşılaştırma yapması.
Burada sorun; daha önce yazdığım gibi, ANA dosyaya her daim veri girişi yapılması.
Yani, 2. dosya, ANA dosyaya her veri girişi yapıldığında, kendini güncelleyecek ve bunu da sadece seçilen veriler üzerinden yapacak!
Bu mümkün mü ? Ve de yine nasıl tabii ki? 

Yardımlarınızı bekliyor, hepinize şimdiden teşekkür ediyorum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuzu uzun uğraşı gerektiren bir soru, bu sebeple cevap için sabırlı olmanız gerektiğini düşünüyorum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
BU DOSYA BİRDEN ÇOK KİŞİ TARAFINDAN KULLANILIYOR VESÜREKLİ GÜNCELLENİYOR.
Dosyanız birden çok kişi tarafından kullanılıyor derken, aynı anda veri girilen paylaştırılmış bir dosya olduğunumu kasdediyorsunuz yoksa aynı dosyayı farklı kişiler açarakmı veri girişi yapıyor. Eğer dosya paylaşılan bir dosya ise yazılan makrolar işe yaramayabilir. Ama ikinci belirttiğim şekilde ise sorularınız makro ile çözülebilir. Bunun için daha detaylı bilgi vermeniz gerekir.

MESELA CANCELLED İÇİN KIRMIZI, OPEN İÇİN SARI, SHIPPED İÇİN YEŞİL YAZILMASINI İSTİYORUZ AMA KULLANICILAR BUNA UYMUYOR!BİR SINIRLAMA GETİRİLEBİLİR Mİ?
Bu yazılar bir açılan kutudanmı seçiliyor yoksa direk klavyedenmi yazılıyor.

AŞAĞIDA, KARŞILAŞTIRMA İSMİNİ VERDİĞİM DOSYADA ANA DOSYADAN ALINAN BAZI BİLGİLER BULUNSUN İSTİYORUM.
Karşılaştırma isimli olan aynı dosya içinde bir sayfamıdır yoksa ayrı bir dosyamıdır.

Sayın Levent,
Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
Dosya, farklı kişilerin açarak veri girişi yaptığı bir dosya. Paylaşılan değil bu anlamda.
Yazılar açılan bir kutudan seçilmiyor. Direkt klavyeden yazılıyor.
(Dosya zaten makrosuz, fonksiyonsuz, düz veri giriş yapılan bir dosya. )
Karşılaştırma isimli dosya, ayrı bir dosya olacak. Ben başlıkları örnek göstermek için aynı dosyada başka bir sayfa içine koydum.
Benden hazırlamamı istedikleri dosya da bu "karşılaştırma" dosyası. Ana dosyayı kullanarak hazırlayacağım. Ondan bazı verileri alıp -giriş yapıldıkça- bu dosyaya koyacak ve orada da sıralama/süzme/ölçütlerle arama v.b. fonksiyonları kullanarak, istenen veriye ulaşacağım. (Allah kısmet ederse :)

Selamlar,
Aylin

Sevgili arkadaşlar,
Benimde belirli bir koşulu taşıyan satırdaki verilerin başka sayfaya aktarılmasıyla ilgili sıkıntım var. Bunun çaresini bulabilirseniz bana yazar mısınız?
Mesela

c14 ve c16 daki değerlerde 1 işareti varsa eğer a14 be b14 deki değerleri başka sayfadaki a1 ve b1 hücrelerine sıralı olarak yazacak. Böyle bir konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar...

Sn Yurttaş,
İncelemesine inceledim elbette, Ama bu sorunumu Makrolarla cevap veren birinin de yardımını istiyorum. Teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
türkçe
slm ben yeni üye oldum adım arzu