Bir hucreye bilgi getirme...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2004 (11) for Mac
Herkese Merhaba,

Foruma yeni uye oldum. "Soru gondermeden once ARAMA yapin" uyarisi var ama bu sorularimi, ne yazarak arayacagimi bilemedim. :???:
Baslikta ne yazacagimi bilemememden de bellidir. Bu yuzden affiniza siginiyorum.
Excel'de iki sorum var:

1- Plaka kodunu girdigim hucreye, o ilin isminin gelmesi..
Isimlerin uzun olmasi ve girilecek bilgilerin de cok olmasi nedeniyle, mesela; B4 hucresine plaka numarasini, orn. 46 yazsam, o hucreye yazi ile
"KahramanMaras" ismini nasil getirtebilirim?
Illerin plaka kodlari ve isim karsiliklarinin olacagi bir list, table, DB, ne olmasi gerekiyorsa, nasil tanimlayabilirim?

2- Herhangi bir hucredeki, herhangi 3 rakamli bir sayidan, mesela 165, sagdan ikinci rakamini (6) bir alt hucreye nasil alabilirim?

Basit 4 islem ve benzeri seyleri, Excel'e yaptirtabilmeme ragmen bunlar beni asti.
Ancak eger bir cozum yolu gosterirseniz, islerim cok rahatlayacak, bende ziyadesiyle minnettar olacagim.

Tesekkurler
Fatih

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

1 ci sorunuz sayfa sekmesinde sağ tuş yapıp kod görüntüleye tıklayıp kodu yapıştırınız.Kodun çalışabilmesi için araçlardan makro güvenlik seviyesini orta yapıp kitap açılışında makroları etkinleştire tıklamalısınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target = 46 Then Target = "KahramanMaras"
If Target = 16 Then Target = "Bursa"
If Target = 34 Then Target = "İstabul"
If Target = "6" Then Target = "Ankara"
End Sub
İkinci soru
Kod:
=+SAĞDAN(E5;1)

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2004 (11) for Mac
Dostlar,

Harikasiniz, herikinizede minnettarim.
Uzerimden kalkan yuku tahmin edemezsiniz.

Sevgiyle kalin.
Fatih

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2003
excelde sayfa 1'de A1 hücresine bir bilgi yazıp diğer sayfalarda o bilgiyi nasıl bulabilirim?mesela sayfa 1'de A1 hücresine ANKARA yazsam diğer sayfaların birinde yazan ANKARA kelimesine nasıl ulaşırım?Yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.