Bir hücre değerine göre iki farklı koşula göre toplama

Turgay KARAŞAH

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Pref. Plus 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-02-2029
Sayfa 1 deki MALİYE HARÇLARI kısmında C31 koşuluna göre ve DÖNERSERMAYE HARÇLARI kısmındaki H26 koşullarına göre sarı renkli satırlara elle girdiğim verilerin förmülle gelmesini sağlayamadım. (Förmülle yapabilirsek çok makbüle geçer) Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Turgay KARAŞAH

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
27-02-2029
Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.
Sorun şu; MALİYE HARÇLARI KISMINDA: 25,10 TL lerin toplamı ile karşılık gelen "Türk Denizci Kütüğüne Kayıt Suretleri" baz alınarak toplamı ile DÖNERSERMAYE HARÇ KISMINDA: 100 TL lerin toplamı ile karşılık gelen "Gemiadamı Cüzdanı" baz alınarak Gemiadamı Cüzdanlarında toplamını bulmak. Kısaca, listede "Türk Denizci Kütüğüne Kayıt Suretleri - Gemiadamı Cüzdanı - Cüzdan - Gemi Adamı Cüzdanı" bulunan işlem tipi altındaki konuya göre toplam bulmak.

Turgay KARAŞAH

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
27-02-2029
H26 VE B31 verileri baz alınarak. Toplam bulunacak.Teşekkürler

Turgay KARAŞAH

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
27-02-2029
İnanırmısınız bir kitap okusam bu kadar zevk almam. Bu exceli icat eden ve bunu bizim gibi acemiler için bu siteyi kuran ve bu sitede sizin gibi uzmanlardan yardım edenlere minnettarım Allah razı olsun sonsuz teşekkürler. 3 gündür aklımı aldı. Nasıl formül çıkacak diye merak ettim. sonuç... sonuç mükemmel üstü mükemmel. Bu arada yeni bir formülde öğrenmiş oldum. Kolay gelsin saygılar sunarım...

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
benden de saygılar.