Bir hücre grubu icindeki hücrelere girilmis degerlerin tespiti

Arkadaşlar merhaba,

Ekteki dosyada görüldüğü üzere,

Şöyle bir sorunum var:

1.Toplam 14 adet sabit maliyet tipimiz var...A maliyeti 5000 YTL, B maliyeti 3000 YTL, vs... gibi.
2.Her üründe de uygulanan belli tamiratlar var. Toplam da 6 adet farklı tamirat tipimiz var.
3.Ekteki dosyada görülen, koyu siyah sınırlar ile çizilmiş her kutucuk ürünümüzü temsil ediyor. Her kutucuğun içinde görülen mavi hücreler de, ürünün hangi bölgesinde hangi tip tamirat uygulandığını gösteriyor. Mesela U1 örneğinde görülüyor ki, ürünün en üst ve en alt kısımlarında komple Onar_4 ve Onar_5 tamiratları uygulanacak.Benzer şekilde E2de de ürünün sadece sol tarafının orta kısmında tamirat uygulanacak.

Yapmak istediğim şey şu:
Her ürün kutusunun içinde hangi tamirat tiplerinin olduğu tespit edilecek ve daha sonra bu tamirat tiplerine göre maliyetler bir bir alt tarafa yazdırılacak ve bu tek tek belirlenen maliyetler toplatılacak.

Aklımda bir çözüm önerisi var. Şöyle ki, bu kutucuklari tek tek seçtirip içindeki hücrelerde yazan tamirat tipi bilgilerini kullanıcının göremeyeceği bir yere önce yazdırıp, sonra tamirat tiplerini okutarak karşılık gelen fiyatlarini maliyet hücrelerine yazdırmak düşüncesindeyim. Fakat bu siyah çizgi içindeki tamirat tiplerinin nasıl tespit edilebileceği konusunda bir çözüm bulamadım henüz. O yüzden her türlü fikre ve çözüm önerilerinize açığım ve tavsiyelerinizi beklemekteyim arkadaşlar.

Herkese iyi çalışmalar

Kadir

Excel Vers. ve Dili
tarkan@tarkanvural.com.tr
Ben birşey anlayamadım, tamirat tiplerinin sabit maliyet bilgisi var mı ? Ya da maliyet bilgileri hangi tamiratlara uygun ?

Tarkan Bey,

Maliyetler Sabit ve bir baska excel dosyasindan cagiriliyor zaten bu bilgiler. Ulasmak istedigim tek sey, her bir (koyu cerceve icine alinmis hücre grubunda) üründe hangi tamirat tiplerinin mevcut oldugu bilgisine ulasabilmek...

Birinci cercevede mesela Onar_1 ve Onar_2 var...Ben bunun gibi bütün bu cercevelerin kontrol edilmesini ve her bir cercevede hangi tamirat tiplerinin mevcut oldugu bilgisine ulasmak istiyorum. Sorunum budur.

Saygilar, Kadir