Bir Hücreye Birden Fazla Veri Aktarmak

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
Selamlar,

Forum içerisinde aklıma takılan konuyu aratmaya çalıştım ancak excel konusundaki bilgimin eksikliğinden olsa gerek aradığım şeyin excel literatüründeki karşılığını bilmediğimden bulamadım..

Sorunum şu ben bir hücreye birden fazla veri girişi yapmak istiyorum ve bunu bir pulldown menü ile kullanmak istiyorum..Şöyleki :

Diyelimki A4 hücresinde bir verimiz olsun
B4 hücresindede bir formülümüz.. Bu da A4*5 gibi basit bir şey olsun anlatımı kolaylaştırmak için..

Ben her seferinde A4 hücresine el ile rakam girmek istemiyorum, pratikliği artırmak adına A4 hücresinde bir pulldown menü (aşağı doğru açılır menü diyebiliriz) olsun istiyorum.. Buradan hangi veriyi seçersem otomatik olarak B4 hücresindeki hesaplama değişsin..

Tabi A5, A6 vs diğer hücreler bana lazım bunları kaybetmemek için böyle bir işleme ihtiyacım var..

Bunu nasıl yapabiliriz? Veya bu durumun excel literatüründeki tanımlaması ne ise ona göre forumdan aratabilirim..

Not : Pulldown menü ile ne kastettiğimi bu mesaj cevaplarında çıkan "Boyut" başlığı ve " Yazı tipleri " başlığı menülerine bakarak canlandırabilirsiniz kafanızda..Umarım anlatabilmişimdir..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Anlayabildiğim kadarı ile sorunuz en basit cevabını ekledim.
Selamlar,

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim, istediğim şeyi yazmışsınız..

Siz bana direk balığı tutup vermişsiniz bana birde bunun nasıl tutulduğunu anlatırsanız sevinirim..
Zaman ayırdığınız için şimdiden saolun..

----------

Veri doğrulama diye aratıp buldum, sorunum çözüldü, teşekkürler..

Son düzenleme: