bir kişideki işleri toplarken aynı olan işleri tek sayarak toplamak

belki derdimi çok iyi anlatan bir başlık olmadı ama bir kurumda çalışıyorum ve bazı çalışanlara işleri taksim ediyorum.
birinci sayfada bu işlere ait çok uzun bir listem var
ikinci sayfada "icmal sayfası" mesela a personelinde aynısından 10 tane iş var ve bunun yanında başka işlerde var aynı olanları tek sayarak a personelindeki işlerin sayısını toplamak istiyorum.

dosyanın kısa bir örneğini ekliyorum.
ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
iyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

• 31.5 KB Görüntüleme: 10
İ

İhsan Tank

Misafir
soruyu tam anlamadım biraz daha açıklama yapar mısınız.
ayrıca sizin söylediğiniz tc kimlikler sayılacak demişsiniz zaten dosyanızda isim ve tc kimlik yerleri dolu başka ne yapılacak anlaşılmıyor

ekteki excel dosyasında shet1 de takip sayfasında personelimize verilen işler (bu işler tc kimlik nosu ile veriliyor yani aynı kişiye ait birden fazla iş olabiliyor) var.
shet2 de icmal sayfasında hangi personelde birbirinden farklı kaç tane iş olduğunu saydıracağız.
ilginize teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
ekteki excel dosyasında shet1 de takip sayfasında personelimize verilen işler (bu işler tc kimlik nosu ile veriliyor yani aynı kişiye ait birden fazla iş olabiliyor) var.
shet2 de icmal sayfasında hangi personelde birbirinden farklı kaç tane iş olduğunu saydıracağız.
ilginize teşekkür ederim.
merhaba
C2 hücresine
Kod:
=EĞER($B2="";"";TOPLA.ÇARPIM((Takip!$E$2:$E$1000=DÜŞEYARA($B2;
Takip!$B$2:$E$1000;4;0))+0))
bu formülü yazarak aşağıya çeker misiniz.
diğer sorunuzu hala anlamadım dosya üzerinde açıklasanız. örnek veriler ekleyerek

ilginize teşekkür ederim hocam,
ilk başta da söylediğim gibi derdimi tam anlatamadığımın farkındayım
yapmak istediğimi tabloyu yeniden düzenleyerek ekli excel tablosunda açıklamaya çalıştım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
çok sağolun.

Ekli dosyalar

• 33 KB Görüntüleme: 4
İ

İhsan Tank

Misafir
c ve d sütunları boş bu verileri neye dolduracağım ben onlara gerçek olmayan bazı veriler yazarak dosyayı güncelleyiniz.

hocam yapmak istediğimiz c ve d sütunlarından bağımsız ancak onları doldurarak tekrar yükledim. teşekkürler.

en baştan anlatmam gerekirse
Denetmenlere işleri paylaştırıyorum,
bir denetmene aynı kişiye ait bazen 3, bazen 5, bazende 10 tane iş olabiliyor.
icmal sayfasında denetmendeki işleri saydırıyoruz.
b sütununda denetmenin adı yazıyor c sütununa denetmendeki toplam iş sayısını toplatıyoruz burada aynı kişiye ait dosya adedi kaç tane ise hepsini toplama katıyoruz.
D sütununda kişilere ait işleri sayarken aynı kişiye ait işlerin tümünü tek iş olarak sayıp toplayacak.

çok teşekürler, iyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

• 33.5 KB Görüntüleme: 3
İ

İhsan Tank

Misafir
hocam yapmak istediğimiz c ve d sütunlarından bağımsız ancak onları doldurarak tekrar yükledim. teşekkürler.

en baştan anlatmam gerekirse
Denetmenlere işleri paylaştırıyorum,
bir denetmene aynı kişiye ait bazen 3, bazen 5, bazende 10 tane iş olabiliyor.
icmal sayfasında denetmendeki işleri saydırıyoruz.
b sütununda denetmenin adı yazıyor c sütununa denetmendeki toplam iş sayısını toplatıyoruz burada aynı kişiye ait dosya adedi kaç tane ise hepsini toplama katıyoruz.
D sütununda kişilere ait işleri sayarken aynı kişiye ait işlerin tümünü tek iş olarak sayıp toplayacak.

çok teşekürler, iyi günler dilerim.
eki inceler misiniz
sarı boyalı yerdeki formüller dizi formülüdür .
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formüllerde 1000 satır baz alınmıştır.
1000 satır'ı değiştirmek için ctrl+h yapın aranan değere $1000 yeni değere $10000 yazın ve tümünü değiştir deyin.
$10000 olan yeri kendinize göre ayarlayınız.

Ekli dosyalar

hocam emek verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
sizi yordum, çok sağolun.

yalnız bu benim istediğime cevap vermedi.
uğraşınız için çok sağolun.

İ

İhsan Tank

Misafir
yapacak bir şey yok o zaman siz anlattınız bende anladığımı yaptım.
belki diğer arkadaşlar yardımcı olurlar

çok sağolun. olmamış diye erken yazmışım ama olmuş galiba, yalnız ben isimleri saydırmak istemişim siz değişik iş emri tarihlerini saydırmışsınız.
ben formülü şimdi farklı isimlere uygulamaya çalışacağım.

emeğiniz için çok teşekkür ederim.