Bir kolondaki farklı para birimlerinin ayrı ayrı toplamları nasıl alınır ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 / Türkçe
Eklediğim örnek tabloda yapmak istediğim şey; D4 - D12 hücrelerinde bulunan farklı para birimlerinin ayrı ayrı toplamlarını bulmak.

D14'te TL'lerin toplamı,
D15'te $'lerin toplamı,
D16'te €'lerin toplamını nasıl aldırabilirim ?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 / Türkçe
İlginize teşekkür ediyorum. Verdiğiniz linklerin tamamını inceledim. Sanırım bu konular benim sorumun tam karşılığı olan çözümler içermiyorlar.

Ben tablomdaki rakamları yalın görmek istiyorum. Gerçek tablom bu kadar az sayıdan oluşmuyor. Yüzlerce parasal değerin yer aldığı, oldukça büyük tablomdaki her bir sayının yanında TL, $, € gibi semboller görmek istemiyorum. Ben para birimlerini sadece tek bir kolona yerleştirip, sayıları sembolsüz, yalın halleri ile görmeyi tercih ediyorum.

Dolayısıyla da benim işimi görecek olan formül, örneğin $'ları toplayacaksa; (tanımlı sütun içindeki) sayıların tek tek solundaki sembole bakmalı, eğer $'sa toplama dahil etmeli, $ değilse dahil etmemeli.

Bunu yapabilecek yeteneğe sahip bir fonksiyon var mı bilmiyorum. Ama eğer varsa ve yardımcı olursanız çok makbule geçecek...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=ETOPLA($C$4:$C$12;C14;$D$4:$D$12)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 / Türkçe
Korhan bey, aradığım işte tam da budur. Beni çok mutlu ettiniz. İyiki varsınız... Yürekten teşekkürler...