Bir listedeki en çok tekrarlanan 10 değeri bulmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,

Öncelikle yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim,

Şirketimizde müşterilerimizin istediği kartelaları excel dosyasına yazıp bu şekilde tutuyoruz , şimdide yeni bir fuardan çıktık ve bu fuarda istenen kartelalardan, en çok istenen kartelaları görebilmek mümkünmüdür? Size ekte kullandığım dosyanın bir parçasını gönderiyorum, mesela böyle bir dosyada 3321 AVANT kartelası 33 kez tekrarlanmış , 3112 BABIL kartelası 31 kez tekrarlanmış gibi en çok tekrarlanan 5 yada 10 değeri süzdürebilirmiyim. Eğersay fonksiyonunda değeri benim bildirmem gerekiyor, 3321 AVANT değeri kaç kere tekrarlanmış say diyebilirim, ama benim burada demek istediğim bu sütünde en çok hangi değerler tekrarlanmış?

Yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2011 version 14.0 for mac, ingilizce
ne demek istediğiniz net anlamasam da "mode" formülü işinizi görür bence.

Son düzenleme:

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
ben şöyle yapardım.

verilerin olduğu B sütununu başka bir sayfanın A sütununa kopyalarım.
Burada data-remove duplicates / veri-yinelenenleri sil kullanarak kartelaları tek tekrar olarak üretirdim. sonra B sütununda COUNTIF/EĞERSAY formülü ile her değerin Sahya2 A sütununda kaç kere tekrar ettiklerini hesaplatır, B sütununda büyükten küçüğe sıralardım.

ekteki gibi...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sayın Mancubus, yardımınız için çok teşekkür ederim aradığım çözüm tam olarak buydu, ellerinize emeğinize sağlık.

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
rica ederim.
kolay gelsin.