bir sayı veri içerisinde kaçıncı sırada?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office 2019, Türkçe
Benzer konulara baktım ama aradığımı bulamadım. İstediğim şeyi ekte yükledim kısa şöyle anlatayım. elimde iller ve bazı toplam sayıları var. Toplam sayılarının yanına toplam sonucuna göre sıralamada kaçıncı olduğunu yazdırmak istiyorum. ancak bunu yaparken aşağıdaki tabloda ki gibi iki ilin toplam syaıları aynı olursa il adındaki alfabetik sırayı dikkate alarak sıra versin istiyorum. Makro kullanmadan normal formüllemeler ile yapılabilir mi?
http://s3.dosya.tc/server14/v48kn4/Yeni_Microsoft_Excel_Calisma_Sayfasi.xlsx.html

İl Adı ................. Toplam...............SIralamadaki yeri
ankara . ....................1 .....................3..............
istanbul ...................25 .................... 2
izmir .........................15..................... 4
ığdır .......................... 45.................. 1

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 (64bit) - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/05/2022
Ekli dosyanız bulunmamakta. Ancak bunu filtreleme işlemi ile yapabilirsiniz. Önce tablonun yanına bir stun daha açın ve 1 den başlayarak numaralandırın. Sonra filtre uygulayın ve toplam sayısına göre filtreleyin. daha sonra ilin adını A dan Z ye göre sıralayın.

Excel Vers. ve Dili
Office 2019, Türkçe
Ekli dosyanız bulunmamakta. Ancak bunu filtreleme işlemi ile yapabilirsiniz. Önce tablonun yanına bir stun daha açın ve 1 den başlayarak numaralandırın. Sonra filtre uygulayın ve toplam sayısına göre filtreleyin. daha sonra ilin adını A dan Z ye göre sıralayın.
şimdi ekledim unutmuşum

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
C2 kopyalayınız.Dizi formülü.Formülü kopyaladıkdan sonra formül çubuğuna tıklayınız.Ctrl ve shift tuşlarına basılı iken enter tuşlayınız ve aşağı çekerek formülü çoğaltınız.Kolay gelsin.
Kod:
=EĞERSAY($B$2:$B$7;">"&B2)+TOPLA(EĞER(B2=$B$2:B2;1;0))

Excel Vers. ve Dili
Office 2019, Türkçe
C2 kopyalayınız.Dizi formülü.Formülü kopyaladıkdan sonra formül çubuğuna tıklayınız.Ctrl ve shift tuşlarına basılı iken enter tuşlayınız ve aşağı çekerek formülü çoğaltınız.Kolay gelsin.
Kod:
=EĞERSAY($B$2:$B$7;">"&B2)+TOPLA(EĞER(B2=$B$2:B2;1;0))
çok teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...