Bir verinin farklı bir dosyada taranıp kayıt edilmesi

Herkeze Merhaba
İyi günler , iyi çalışmalar diliyorum

Benim çözmek istediğin sorun şu ,

Bir excel sayfamda (çalışma.xls) F27 , F28 ... , 29 , 30 sütunlarında sayılarım var.Aynı sayıların sıralanmış hali çalışmayedek.xls dosyamdada var.

Yapmak istediğim şey
Bir düğme ile
1-) çalışma.xls deki Örnek Sayı:"06-009" nın yanındaki OPSİYON tarihini
çalışmayedek.xls de aranıp o sayının yanındaki K sütununa eklemesi.
(Her bir yeni veri girişinde çalışma1.xls , çalışma2.xls olarak dosyamın sayısı artmakta o yüzden makro ile çözülmesi gerekiyor)
2-)K sütununa eklendikten sonra çalışma.xls deki Teklif Tarih kısmınında Örnek:06-009 satırının gerekli sütununa J ye eklenmesidir.

Bunu her satır için yapmak istediğim için tek düğmeyle TM NO ' da bulunan sayıların tamamının çalışmayedek.xls deki buludukları gerekli satırlara eklenmesini istemekteyim

Umarım sorunumu çok açık bir dille ifade edebilmişimdir.
Teşekkür ederim.
Saygılarımla

Yukarıdaki sorumu daha açık bir dille ifade edip , çalışmasını yapmak istediğim dosyalarıda ekte ilave ettim.Umarım yardımcı olabilecek arkadaşlar için kolaylık olur.
Saygılarımla

mehmett' Alıntı:
Aşağıdaki linki açıp inceleyin. Sizin sorunuzun aynısı orada sorulmuş ve cevaplanmış.

http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=19150

Sayın mehmett bey
Vermiş olduğunuz örnek benim istediğim gibi değil.Sanırım sorunumu net olarak anlatamadım.
İstediğim şeyin düşeyara ile olması olanaksız.
Ekte göndermiş olduğum dosyaları bir inceleyip bana yardımcı olursanız sevinirim.
Sorunumu daha net olarak anlatmaya çalışıcağım ,
Sayfada bulunan düğmeye bastığımda düğmenin varolduğu çalışma.xls dosyasındaki bulunan veriler çalışmayedek.xls dosyasındaki ilgili yerlere kopyalanıcak.
Umarım daha açık ifade edebildim.
Saygılarımla