Birbirini kapsayan sütünlardaki hücreleri belirleme

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
iki sütün arasında benzer olanları bulma

Elimde birer sütunluk iki adet liste var ve karışık sıralanmış şekilde. iki sütunda da birbirinden farklı hücreler bulunuyor. Farklı olanlar beni ilgilendirmiyor. Ancak A sütunundaki hücrelerin bazıları B sütunundaki hücreleri kapsıyor ve bazılarında fazlalık olarak bazı bilgiler de var. Ben bu B sütununda olupta A sütunu tarafından kapsanan sütünların yanına "07" yazmak istiyorum. Bu mümkün müdür? Örnek dosya ekte. Orjinali yaklaşık 5500 satır yardımcı olursanız sevinirim..

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Elimde birer sütunluk iki adet liste var ve karışık sıralanmış şekilde. iki sütunda da birbirinden farklı hücreler bulunuyor. Farklı olanlar beni ilgilendirmiyor. Ancak A sütunundaki hücrelerin bazıları B sütunundaki hücreleri kapsıyor ve bazılarında fazlalık olarak bazı bilgiler de var. Ben bu B sütununda olupta A sütunu tarafından kapsanan sütünların yanına "07" yazmak istiyorum. Bu mümkün müdür? Örnek dosya ekte. Orjinali yaklaşık 5500 satır yardımcı olursanız sevinirim..

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Ekte benim yapmış olduğum karşılaştırma çalışmasını kullanabilirsiniz.

Karşılaştırdığı verilerin karşısına "X" koyar.Siz bunları 07 yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ekte benim yapmış olduğum karşılaştırma çalışmasını kullanabilirsiniz.

Karşılaştırdığı verilerin karşısına "X" koyar.Siz bunları 07 yapabilirsiniz.

Yardımınız için çok teşekkür ederim ancak sizin yaptığınız çalışmada sadece birebir uyuşanları vermekte. Sanırım ben tam olarak açıklayamadım. Gönderdiğim örnekte B sütunundaki hücrelerin bir kısmı A sütununda aynen yazıldıkları gibi bulunmakta ancak A sütunundaki hücrelerde bazı fazlalıklar da var.
Örneğin: B sütununda; "AKDOĞAN TEKST.GİYİM VE TİC AŞ" var A sütununda ise; "AKDOĞAN TEKST.GİYİM VE TİC AŞ ÇAKMAK CAD 154" var. Bu şekilde A sütunundaki hücre B sütunundakini kapsıyor. Ben B sütununda olup da A sütunu tarafından kapsanan tüm hücreleri görmek istiyorum. Tabi bu mümkün müdür bilmiyorum..
Yardımınız için tekrar teşekkür ederim...

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
:yardim:
Arkadaşlar yok mudur benim bu derdime çaree? Ctrl+f ile tek tek karşılaştırmaya başladım daha 50'ye bile gelemedim.. Burda nerdeyse her sorun çözümlenio ama benimki karışık sanırım biraz..
:agla: