birbiriyle ilişkili 3 combobox, 3.sünü nasıl ekleyebilirim??

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Merhaba arkadaşlar benim elimde birbiriyle ilişkili 2 comboboxla ilgili bir örnek bunu yaptım fakat 3. bir comboboxta eklemem gerekiyor yani birbiriyle ilişkili 3 combobox fakat kodlarda nasıl bir oynama yapacağımı bilemiyorum. İncelemeniz için elimde bulunan ikili örneği yolluyorum. ..Teşekkürler..

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Combobox1 içindeki seçeneklerin hangi alanlara ait oluğunu belirtmemişsiniz !...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Zaten belli değilmi, combobox1 de iller var diğerinde ilçeler....??

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Örneğinizde bu şekilde değil, acaba yanlış bir dosya mı eklediniz?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Yolladığım dosya benim değişiklik yaptığım hali, demek istediğinizi tam anlamadım ama problem: combobox3 ün içine combobox2 seçilenlere göre bişey gelicek fakat ben beceremedim. Nasıl biyol izlemeliyim acaba, yardımcı olabilirseniz sevinirim..

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Size notlarım arasında bulduğum bir örneği gönderiyorum. Bu örnekten esinlenebilirsiniz.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın celine,

Dosyanızda düzenleme yaptım. İnceleyiniz. Sanırım istediğiniz bu.

Saygılar...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Evet istediğim buydu sn skorpiyon teşekkürler... saygılar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sn skorpiyon size bişey daha sorabilirmiyim? benim bir userformum var ve buraya girilen bilgileri sadece sayfa1 e değil bazılarını sayfa2 yr göndermek istiyorum. Sayfa1 e
ActiveCell.Offset(0, 2).Value = ALANCALISTIGIGUN.Value
ActiveCell.Offset(0, 3).Value = ALANYEVMIYEUCRET.Value
bu şekilde yolluyorum aynı kod bölümünde sayfa2 ye nasıl yollarım acaba?

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın celine,
Sayfa 2 'de A1 hücresine yazar.

Sheets("Sayfa2").Cells(1,1).Value=ALANCALISTIGIGUN.Value

Cells (1,1) = A1 hücresi
Cells (2,1) = A2 hücresi
Cells (1,2) = B1 hücresi
cells (2,2) = B2 hücresi gibi.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sn skorpiyon,
dediğinizi anladım vede uygulamayada çalıştım fakat sanırsam yapamadım. Şöyle anlatıyım: Userformuma enaz 10 bilgi giriyorum bu bilgilerin bazılarını forma tıkladığımda hesaplayarak otomatik kendisi veriyo ama sayfa2 de olması gereken bilgileri forma girdiğimde hesaplamıyor ve ben bunu aynı zamanda sayfa1 ve 2 yede yazdırmak istiyorum fakat ben bunun için kodda sizin sayfalama olayını yapmama rağmen yine beceremedim. Yardımcı olabilirmisiniz acaba?

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın celine,

Yapmak istediğiniz şeye dair küçük bir örnek dosya eklerseniz açıklamalı olarak yardımcı olmaya çalışırız.

Saygılar...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sn skorpiyon ilginize teşekkürler, ekte dosyamın küçük bir örneğini yolladım. Burada sarı kutucuklara klavyeden sayı girdikten sonra tıkladığımda diğer kutuları yazdığım formüllere göre otomatik veriyo fakat özellikle "eksilen" kutusuna sayı girdiğimde "kalan" kutusuna hesaplanan değeri getiremiyorum vede alttaki üçüncü ve dördüncü sayıların toplamı olan "bu iki sayının toplamı" kutucuğuna. Bunun sebebide değerlerin üstte bulunanları sayfa1 de altta bulunanları sayfa2 de ve birde forma getirebildiğim hesaplamalarıda sayfalara yollayamıyorum forma yazabiliyorum fakat sayfalara yazdıramıyorum bu değerleri.. Dilerim anlatabilmişimdir ve sizde bana yardımcı olabilirsiniz, tekrar teşekkürler..

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın celine,

Ek'li dosyayı inceleyin. Dilerim işinizi görür.

Saygılarımla...

Not : Dosyanızda Eksilen'den Genel Toplam'ı çıkarmışsınız ve Kalan'ı bulmuşsunuz. Tersi olması gerekmiyor mu acaba ? Ben örneği Genel Toplam'dan Eksilen'i çıkarma şeklinde yaptım, bilginize.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
sn skorpiyon,

teşekkür ederim açıklamalı anlattığınız için ve ilginize. Ben şimdi bunu kendi programıma uygulayacağım takıldığım yerde yine burda olursunuz umarım.. tekrar teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sn skorpiyon ben programıma uygulamaya çalıştım fakat forma hepsini yazdıramadığım gibi, sayfalarada yazdıramadım. Eksilen değerini biz giriyoruz isminin biönemi yok. bibakabilirmisiniz acaba? Sarı textboxlara değerleri biz giriyoruz zaten yapılması gereken hesabı hücrelere yazdım.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın celine,

Excel sayfanız ve özellikle formunuzu çok düzensiz buldum. Bu şekilde bir programı tamamlamak gerçekten zaman ve zahmet isteyen sıkıntılı bir durum. Yeni bir form düzenleyerek bir deneme yapmaya çalıştım ama takıldığım noktalar oldu.

Şimdi Excel sayfanız üzerinde sormak istediğim bir kaç durum söz konusu.

1. D sütununuzda veri var mı ? Yok ise neden boş ?
2. A1 ve B1 hücreleri neden birleştirilmiş ? (Görüntü için mi ?)
3. 130 satırlık bir veri girişi göstermişsiniz. (Toplamlar 130.satıra kadar)

Örneğin; Birinci satıra ilk müteahhit için veri girişi yapıldığında, KDV Oranı, Toplam Ödenek gibi üst kısımda yer alan bilgiler , ikinci satıra ikinci müteahhit için giriş yapıldığında (formunuzda sarı alanlara elle giriş yapıyorum demişsiniz) değişecektir. Bu noktada problem; ikinci müteahhit için girdiğiniz bilgiler, ilk müteahhit bilgilerinin yerini alacaktır. (Üst kısmı kastediyorum)

Böyle bir durumda, ilk müteahhit bilgilerini forma çağırmak istersek, veri nerden alınacak ? (O müteahhitin vergi oranı, Toplam Ödenek durumu gibi)

Son Olarak, dosyanıza örnek üç-beş satır giriş yaparak tekrar eklerseniz, karşılıklı problemleri düzelterek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım inş.

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sn Skorpiyon ilgilendiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Ben D sütununu silerek dosyayı yaptığım bikaç değişiklikle tekrar yolluyorum. İstediğim verilerin sabit sayfada kalması her girişte (mütahit adı) değişmesini istemiyorum bilgiler sabit kalmalı, sorduklarınızın sebebi görünüş itibariyle öyle koydum(D sütunu ve A1-B1), programın çalışmasını etkilermi bilemeden. 130a kadar almamın sebebide biryerde "toplam" hücresi oluşturmanın işime yarayacağını düşünerek..
Ekte yolluyorum.
Şuanki problemim: verilerin birbiri üstüne kaydolması yani sabit kayıt yapmaması vede forma girdiğim bilgilerin excelde doğru yeri tutturmaması..
tekrar teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sn skorpiyon,
programı istediğim şekilde yapabildim fakat şimdiki problem sadece: sizin dediğiniz gibi bir kayıt girdikten sonra yeni kayıt dediğimde, diğerinin üstüne yazıyor olması. yani yeni kayıt dediğimde yeni bir sıra no vermiyor. Yardımınıza ihtiyacım var. ilginize tekrar teşekkürler

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın celine,

Basit bir mantık hatası yapıyorsunuz. Ben Excel sayfanızın üzerindeki düzenleminizden (Hücrelerin birleştirilmesi, D sütununda başka bir bilgi olma ihtimali gibi) dolayı pek bir şey yapamadım. Ki belirttiğiniz yeni girilen veriyi diğerinin üzerine yazdırmanız (bu sizin için bir şey ifade ediyormu, bilmiyordum) başlıca problem. Zira eski bir veriyi forma çağırmak istediğinizde bu mümkün olmayacaktır.

Yapılması gereken, Her müteahhit veya iş için aynı satırı kullanmanız. Yani ilk müteahhit için girilen bilgi (a1 de başlık var) A2 satırına, ikincisi için A3 satırına , üçüncüsü için A4 satırına gibi devam etmeli.

Sizin için bir örnek hazırlamaya çalışacağım, dilerim istediğiniz gibi olur.

Saygılarımla...