birden çok formülle tek sonuca varılan işlemin tek formülle yapılması mümkünmü

Excel Vers. ve Dili
türkçe
merhaba benim elimde bir exel var bu exel
tüm fonksiyonları tek bir formülle yapamamış olmamız fakat parça parçada bir sonuca varamadık formüllerle çünkü yaptığımız formüller yanlış sonuç döndürüyor sürekli
kdv %18 ekleyip belirlenen bir komisyon oranı örnek %18 dahil edip (komisyon oranı değişiklilik gösteriyor) kargo ücreti değişiklilik gösteriyor fakat ya elimizdeki listeye göre yada standart fiyat şeklinde +20 veya +15 tl diyerek ve yüzdelik bir dilim ile belli bir oran ekleyebileceğimiz karlılık payı olan exel taplosuna ihtiyacım var ben yapamadım baya uşraştım

kdv%18-----komisyon % (değişkenlik gösteriyor)------kargo ücreti (değişkenlik gösteriyor)-------------yüzdelik dilim ile karlılık ekleyebilme( değişkenlik gösteriyor)
platformlardan aldığımız bir sku var ürün ismi var ürün kodu veya satıcı stok kodu gibi değişkenlerde var ama bunlar sonradan eklenebilir sadece fiyatlandırma sütunu önemli bizim için

fiyatlandırma girebileceğimiz bir stun mümkünse farklı sayfaya yansıtma -------
fiyatlandırma girdikten sonra çıkan net sonucu görebileceğimiz bir stun yine oda farklı bir sayfada mümkünse

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,
Yazdıklarınızdan birşey anlamak çok zor.
Örnek dosya üzerinde yapılacakları ve ulaşılacak sonucu anlatırsanız daha anlaşılır olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
MERHABA MAHİR Bey
Benim dediğim bir fiyatın ilk önce komisyon yüzdelik bir dilim ile sonra kdv sonra kar ekleme yüzdelik dilim ile daha sonra ise sürekli fiyatı değişen kargo ücretinin hesaplandığı bir formül parça parça formülleri yazarak oluşturulmakta işlem fakat tek formülde sürekli hatalar alıyorum

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Örnek dosya üzerinde yapılacakları ve ulaşılacak sonucu anlatırsanız daha anlaşılır olacaktır

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Buradan bakabilirsiniz. tek tek çoğaltıp yaptım ama tam doğruluğunu bilmiyorum ve tek bir formül ile yapılabilirmi aynı zamanda makrolar ile geliştirilmeye çalışılsa ne olur şimdiden teşekkürler.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Dosya üzerinde yapılacakları yazmamışsınız.

Dosyanıza göre hangi hücrede hangi işlem yapılacak ve hangi sonuca ulaşılacak?

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Bunlar dosyanızda zaten var Sayın @ahmtsnmzr.

=F7+C7 bu formülün işlevi nedir? Yüzdesi mi alınacak?
İlk fiyata 100 yazdığımızda son fiyat kaç olacak?

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Dosyanızdaki formüllere göre
İlk fiyat 100 olduğunda,
Son fiyat 188,28 çıkıyor aşağıdaki formül bu işlemi yapacaktır. Detaya girmek istemiyorum ama bana kalırsa bir yerlerde yanlışlık var. Dosyanızda ki formülleri yeniden gözden geçirin.
Kod:
=(H2*B2)+(H2*B7)+(C7+F7)+(C11-H2)+B5

Excel Vers. ve Dili
türkçe
aynen fakat bu şekilde değil benim istediğim şey bu taplo olmadan bu tablonun çıkardığı sonucu çıkaran tek parçalık birleştirme işlemi olmadan olan bir formül olabilirmi yani daha açık konuşmak gerekirse e-ticaret de komisyon kdv karlılık kargo ücreti hesaplayan bir algoritma yaratmaya çalışıyorum.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Siz ne istediğinizi ifade edemiyorken bizim anlamamız zaten olanaksız.

İyi çalışmalar.

Suskun

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 19
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.05.2032