Soru Birden Çok Sekmede Sabit Sütun ,Değişken Satır Sayısında,İsim olarak İstenilen Veriyi Aratıp, Yanındaki-Altındaki Veriyi Buldurma, Alt Alta Listeleme.

Sebahattinnn

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
1,2,3, şeklinde yaklaşık 600 sekmem var. (Sekme isimlerini numara yada isterseniz kişi adlarıylada adlandırabilirim.) Veri Sekmesinde istediğim başlıkları yazdım, değişkenlik göstermez ama (değişiklik gösterecek şekilde uyarlarsanız memnun olurum, A1'den M1'e kadar başlıklarım uzayabilir). Veri sayfasında belirlediğim başlıkları 600 sekmede arayıp, sırasıyla alt alta yapıştırsın istiyorum. 1,2,,3 adlı sekmedeki belgeleri sistemden alıyorum, sütun sayılarım eşit ama satır sayılarım kişilerin bilgilerine göre değişebiliyor.Örneğimdeki 191 satırda son bulmuş ama 100 de de son bulanım var. Mümkünmü?

Başlık olarak aratıp İsim ve TC'de yanındaki veriyi, Başarı notu bölümünde altındaki veriyi getirecek.

Yapabilirseniz büyük bir zahmetten kurtulacağım.Şimdeden teşekkürler.

Ekli dosyalar

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Kod:
Sub test()
    Dim sV As Worksheet, i%, bul As Object, sat%

Set sV = Sheets("Veri")
    sV.Range("A2:D" & Rows.Count).ClearContents
    sat = 2
    sV.Move before:=Sheets(1)
    For i = 2 To Sheets.Count

Set bul = Sheets(i).Cells.Find("ADI SOYADI")
        If Not bul Is Nothing Then
            sV.Cells(sat, 1).Value = Sheets(i).Name
            sV.Cells(sat, 2).Value = bul.Offset(, 1).Value
            Set bul = Sheets(i).Cells.Find("TC Kimlik No")
            If Not bul Is Nothing Then sV.Cells(sat, 3).Value = bul.Offset(, 1).Value
            Set bul = Sheets(i).Cells.Find("Başarı Notu")
            If Not bul Is Nothing Then sV.Cells(sat, 4).Value = bul.Offset(1).Value
        End If
        sat = sat + 1
    Next i

End Sub

Sebahattinnn

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
03-11-2025
Çok teşekkür ederim, Veyselemre bey. Sorunsuz ve mükemmel çalıştı. Emeğinize sağlık, Allah razı olsun, büyük bir iş yükünden kurtardiniz.

Sebahattinnn

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
03-11-2025
Veyselemre bey, bu kod hakkında bir soru daha sorsam, mümkünse? aynı veriler ile ilgili sorum. Benbu excel dosyalarını bir klasör içene kaydedip, sonra tek bir excelde sekme olarak bişleştiriyordum. Bu kodda bir klasör yolu belirtsem, o klasör içindeki excel dosyalarında arayıp, aynı verileri getirecek şekilde kodu düzenleyebilmiyiz acaba? Olmassada sorun değil, bu kodda mükemmel, işim çok kolaylaştı. Soğolun.

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Veyselemre bey, bu kod hakkında bir soru daha sorsam, mümkünse? aynı veriler ile ilgili sorum. Benbu excel dosyalarını bir klasör içene kaydedip, sonra tek bir excelde sekme olarak bişleştiriyordum. Bu kodda bir klasör yolu belirtsem, o klasör içindeki excel dosyalarında arayıp, aynı verileri getirecek şekilde kodu düzenleyebilmiyiz acaba? Olmassada sorun değil, bu kodda mükemmel, işim çok kolaylaştı. Soğolun.
Yapılabilir tabi, siz verileri almak istediğiniz dosyayı ve klasör içindeki dosyalardan bir kaç tane örnek ekleyin, bir yardımcı olan çıkar mutlaka.

Sebahattinnn

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
03-11-2025
Dosyam yukarıda zeten Veyselemre bey. Ben yukarıdaki excel dosyamda sekme olarak 1,2,3 diye birleşterdim, Veri sekmesine gelmesini istedim. Bu 1,2,3 sekmeleri aslında ayrı ayrı excel dosyalarıydı. Bir Klasör içindeydi. Sağolun bu verileri almam konusunda yardımcı oldunuz zaten, bu sorunsuz. Bunları sekme olarak birleştermeden kaydettiğim klasör içinden verelimi buldurmak için bu kodun içine nereye bir yol eklemeliyimki, şu kalösör içindeki excelden istedeğim veriyi getirteyim. (istediğim veriler, yazdığınız koddaki gibi aynısı zaten, sizin yazdığınız kod, benim birleşterilmiş excel sayfalarnda aratıyordu, şimdi bir klasör içinde aratmasını istiyorum.)

Özetle, bir klasör içinde 600-700 excel dosyam var, birde Veri Dosyam var. Aynı klasör içinde hepside. Veri Dosyamı açıp, yukarıdaki yazdığınız kodla verileri getirtmek istiyorum. Sizin yazdığınız kodla, bir excel dosyasında sekmelerden buluyor. bunu genişletip, aynı klasör içindeki excel dosyalarından bulmasını istiyorum. (Sekme sekme, tekbir excel dosyasında birleştirmeyle uğraşmadan)

Kod hazır aslında da :)) birazcık genişletebilirmiyiz. :))

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
08-06-2027

Ekli dosyalar

Sebahattinnn

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
03-11-2025
Çok teşekkür ederim, emeğinize, yüreğinize, parmaklarınıza sağlık. Süper olmuş, sorunsuz çalışıyor.

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
08-06-2027
Çok teşekkür ederim, emeğinize, yüreğinize, parmaklarınıza sağlık. Süper olmuş, sorunsuz çalışıyor.
İşinize yaramasına çok sevindim.

Konuyla uğraştıkça bende araştırma yaptım ve yeni şeyler öğrendim.

İlgi çekici bir konuydu. Talebiniz için teşekkürler.

Selamlar...