birden fazla hücreye aynı anda açıklama ekleme?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
arkadaşlar, içinde 1700 küsür hücre olan bir excel dosyam var. bunların her birine açıklama ve her bir açıklamaya da resim eklemem gerek. bütün hücrelere aynı anda açıklama nasıl ekleyebilirim, tek tek eklemek uzun sürecek gibi. bir de açıklama kutusu ön tanımlı olarak 2,5'a 3,80 cm gibi bir en boy oranıyla geliyor. bunu değiştirmemin bir yolu var mı? yani her eklediğim açıklama kutusu 10cm ye 15 cm olsun istiyorum mesela. lütfen gerçekten çok yardıma ihtiyacım var, yardım edeceklere şimdiden çok teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Eğer C sütununa eklemek istediğiniz resim dosyalarının adlarını örnekteki gibi yazarsanız otomatik olarak resimlerde açıklama kutusuna eklenecektir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Aşağıdaki kodu boş bir modüle kopyalayın, i' yi istediğiniz kadar hücreye wight ve higt yazar yerleri de istediğiniz genişlik ve uzunluğa getirin.

Kod:
Dim i As Integer
For i = 1 To 100

Range("A" & i).AddComment
   Range("A" & i).Comment.Visible = True
    Range("A" & i).Comment.Text Text:="............. & """

Range("A" & i).Comment.Shape.Select
   Selection.ShapeRange.ScaleWidth 3.07, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
    Selection.ShapeRange.ScaleHeight 3.09, msoFalse, msoScaleFromTopLeft

Next i

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
teşekkürler arkadaşlar çok sağ olun, korhan arkadaşın verdiği excel dosyasını başta beceremedim makro güvenlik bir şeyleri değiştirdim sonra açıklama ekleye tıkladığımda 1700üne birden ekledi. ikinizden de Allah razı olsun. süpersin korhan:)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,
Bu konuyla ilgili "ÖRNEK" xls dosya üzerinde sormak istediğim;
A1:A1700 hücrelerinin her biri içinde 255 karakterden uzun metin var. Bunları A1:A1700 hücrelerine otomatik ekleyeceğimiz açıklama içine nasıl yazdırırız?
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür etmek isterim