Birimimizdeki günlük iş takibi

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba,

Birimimizde çalışan 7 kişinin hergün yapmış olduğu 3 çeşit iş var, yapmak istediğim ise ay sonunda her bir çalışan x işinden kaç tane, y işinden kaç tane,z işinden kaç tane yapmış olduğunu görebilmek. bu amaçla ekte yer alan tabloyu hazırladım. tablo birimimizde ortak klasörde yer alıyor ve her çalışan yapmış olduğu işi tabloya işliyor. en sonda yer alan "Günlük Takip" sayfası ise toplamları almak istediğim ancak nasıl bir formül kullanmam gerektiğini bilemediğim sayfa. Umarım sıkıntımı izah edebilmişimdir.

sorunum ile ilgili olarak bilgisi olan arkadaşlarımın yardımını rica ediyorum.

Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkürler,

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu formül işinizi görür mü?

B2 hücreye yazıp tabloya kopyalayınız.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B$1=DOLAYLI($A2&"!D2:D7"))*($A$1=DOLAYLI($A2&"!E2:E7")))

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
merhaba,

emeğinize sağlık, gerçekten formülünüz sonucu veriyor,ancak 3 kişi ekrana bakıyoruz nasıl bulduğunu anlıyamadık, kısaca mantığını bir özetleyebilirseniz çok güzel olucak, bir de aklınıza gelen 2. ve daha pratik bir yol varmıdır acaba,

tekar teşekkür ederim,

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba,

emeğinize sağlık, gerçekten formülünüz sonucu veriyor,ancak 3 kişi ekrana bakıyoruz nasıl bulduğunu anlıyamadık, kısaca mantığını bir özetleyebilirseniz çok güzel olucak, bir de aklınıza gelen 2. ve daha pratik bir yol varmıdır acaba,

tekar teşekkür ederim,

merhaba
nasıl bulduğunu excel dersanesindeki DOLAYLI fonksiyonu ile ilgili çalışmayı incelediğinizde anlayabilirsiniz.

en kısa yol bildiğiniz yoldur. hazır bir yol bulmuşsanız daha pratik yolu hemen aramanızın anlamı yok. önce bunu bir test edin bakalım.
tabiiki başka seçenek her zaman vardır, çok daha etkili yollarda bulunabilir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
:) Haklısınız valla ne diyim, tekar elinize sağlık.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
tek sıkıntım listeye yeni veriler dahil oldukça, toplama dahil ettiremedim. DOLAYLI($A11&"!D2:D7"))*($A$10=DOLAYLI($A11&"!E2:E7"))) formülündeki 77 leri 777 yaptım, kendi mantığımca 2 ile 777 arasındaki verileri tara diye #YOK hata mesajı aldım.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
tek sıkıntım listeye yeni veriler dahil oldukça, toplama dahil ettiremedim. DOLAYLI($A11&"!D2:D7"))*($A$10=DOLAYLI($A11&"!E2:E7"))) formülündeki 77 leri 777 yaptım, kendi mantığımca 2 ile 777 arasındaki verileri tara diye #YOK hata mesajı aldım.
merhaba
syn werne, esas olarak neyin nasıl olduğunu anlamış olmalısınız.
formülünüze EHATALIYSA fonksiyonunu eklerseniz sorununuz çözülür.
bununla ilgili forumda arama yapabilirsiniz.
yinede yapamazsanız 3-4 sayfanın dolu olduğu bir örnek dosya ekleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Sayın Uzmamele,

biraz önce bahsettiğim sıkıntımı ekli listede biraz daha netleştirmek istedim.yazmış olduğunuz formülde "!D2:D7 yer aldığı için sanırım, 7. satırdan sonra yazdığım işleri toplam sayfasına dahil etmiyor, formülde bu veri aralığını nasıl genişletebileceğimi anlayamadım. bilgi düzeyim ortalama olduğu için kavramlara biraz yabancıyım. yardımızını rica ediyorum,

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Ahmet sayfasındaki 7 ve 8. satırlarda yer alan verilerin "günlük takip" sayfasındaki toplama dahil olmaması nedeni ne olabilir, lütfen yardım edin!

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Sayın Uzmamele,

biraz önce bahsettiğim sıkıntımı ekli listede biraz daha netleştirmek istedim.yazmış olduğunuz formülde "!D2:D7 yer aldığı için sanırım, 7. satırdan sonra yazdığım işleri toplam sayfasına dahil etmiyor, formülde bu veri aralığını nasıl genişletebileceğimi anlayamadım. bilgi düzeyim ortalama olduğu için kavramlara biraz yabancıyım. yardımızını rica ediyorum,
merhaba

düşündüğünüz doğru ama uygulamada hata yapmış olmalısınız.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B$1=DOLAYLI($A2&"![COLOR="Red"]D2:D77[/COLOR]"))*($A$1=DOLAYLI($A2&"![COLOR="red"]E2:E77[/COLOR]")))

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
sanırım öyle oldu, valla nediyim Allah razı olsun,,,,,,

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Değerli forum üyeleri,

yaklaşık 1 ay önce sizlerin katkılarıyla oluşturduğum 1.sayfada yer alan dosyayı kullanıyoruz, ancak 1 ay gibi bir sürede dosyada 7 sekme bulunmasına ve her bir sekmeye en fazla 100 satır civarında kayıt yapmamıza rağmen dosya boyutu şimdiden 5 mb ulaştı,ayrıca hücrelerde yapılan her değişiklikte altta bilgi çubuğunda hesaplanıyor %... şeklinde 1-100'e kadar sayıyor söz konusu durum için tavsiye ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

Teşekkürler,

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Sayın Uzmanamele yardımıza ihtiyacım var....