Birleşik Sütunları Ayırma.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2019
Merhabalar. Ekte yer alan dosyada 2024 yılına ait dgs kılavuzu yer almaktadır. Bu kılavuzda sol tarafta 2 yıllık bölümlerden mezun olan öğrencilerin gidebilecekleri 4 yıllık bölümler yer almaktadır. Ancak herhangi bir bölümün mezunları her bölüme gidemiyor. Tablolarda görebileceğiniz gibi sol tarafta önlisans bölümleri sağ tarafta da gidilebilecek bölümler var. Ancak benim bu pdf dosyasını da yer alan gibi birleşmiş şekilde değil de bütün bölümlerin ayrı satırlar halinde olması gerekiyor. Mesela ilk satırda yer alan acil bakım teknikerliğinin sağında yer alan bölüm ile tek satırda yer alacak. Sonra ikinci satırda yer alan acil bakım ile sağındaki bölümler ayrı bir satır ile ayrılmaları gerekiyor. Bunu nasıl yapabiliriz acaba?

Ek dosyası

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Neden excel değil de pdf dosyası eklediniz?
Çözümü excelde istediğinize göre, neden?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2019
Hocalarım @hasankardas hocamızın yüklediği belgeyi altın üyeliğim olmadığı için göremiyorum. Bir hocamız harici siteye yükleyebilir mi rica etsem? Çok acil olmasa böyle bir talepte bulunmazdım.

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-01-2027
Hocalarım @hasankardas hocamızın yüklediği belgeyi altın üyeliğim olmadığı için göremiyorum. Bir hocamız harici siteye yükleyebilir mi rica etsem? Çok acil olmasa böyle bir talepte bulunmazdım.
excele çevirmiş hali, üzerinde bir işlem yok. biraz işlem yaptırdım fakat eksik. tabloda karışık şekilde dağılım var.. bir mantık kurduramadım..

muratboz06

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office365 TR
SeciliAlanıTabloyaDönüştür makro kodunu yapayzekaya yazdırdım.
Seçili hücre aralığında (5 sütun olacak şekilde) B ve C sütunlarındaki dolu hücre sayılarına göre, bu verileri "TABLO" sayfasına çoğaltarak aktarır.