birleştir alt+enter

Excel Vers. ve Dili
türkçe
forumda aradım anladıgım kadarıyla birleştir komutunda alt+enter KULLANAMIYORUZ.BUNUN YERINE NE YAPABILIRIM:?

BIRDEN FAZLA HUCREYI TEK BIR HUCREDE BIRLESTIRMEK VE HER BIRLESTIRDIGIM HUCREYI ALT+ENTER DAKI GIBI ALT ALTA YAPMAK ISTIYORUM..ORNEK KOYDUM ANLATMAK ISTEDIGIMI ANLATMAK ICIN ILGILENIRSENIZ COK SEVINIRIM:?

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu şekilde olur mu
hücreleri biçimlendir / hizalama / metni kaydır

Excel Vers. ve Dili
türkçe
yok her zaman olmuyor uzmanamele ben her zaman olsun ıstıyorum:? yanı madde madde yazmak ıcın gerekıyor...

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
makrolar konusunda çok bir bilgim yok ama yine de bir dosya hazırladım.umarım ihtiyacınızı görür.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
aynı konunun devamı olarak bir sorum var:

4.mesajdaki dosyada a1 hücresine yazılı olan satır numarasına göre başlayan bir makro b sütununda yazılı olan satırları c5 hücresinde birleştiriyor.

bu işlemi şöyle yapmak mümkün müdür?

misal mouse ile b1:b4 aralığını seçeyim ve bir butona basayım.butona bastığımda bu aralıktaki satırları b1 hücresinde birleştirsin ve b1 e eklenen diğer hücrelerin içeriğini boşaltsın.ve bu işlemi butona bastığımda seçili aralık hangisi ise;-örneğin c5:c12 ,j50:j100 gibi-o aralığa uygulasın.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Kod:
Sub satir()
If WorksheetFunction.CountA(Selection) = 0 Then
MsgBox "Seçili alanda veri bulunmamaktadır."
Exit Sub: End If
For x = Selection.Row To Selection.Row + Selection.Count - 1
bosluk = Chr(10)
If x = Selection.Row Then bosluk = ""
If Cells(x, Selection.Column) <> "" Then
a = a & bosluk & Cells(x, Selection.Column)
End If
Next
Selection.ClearContents
Cells(Selection.Row, Selection.Column) = a
Cells(Selection.Row, Selection.Column).Select
End Sub
NOT: Bir kaç önlem aldım. Seçili alanda boş hücre varsa bu hücre için boş paragraf oluşturmaz. Boş alanı seçerseniz, işlem yapmaz,uyarı verir. Eğer aralıktaki boş hücrelerin metinler arasında boşluk olarak bulunmasını istiyorsanız, bununla ilgili kısmı kodlardan çıkarmamız gerekir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
hocam ellerinize sağlık çok güzel olmuş teşekkür ederim.
sadece 1 problemim var o da şu:
seçili hücreleri birleştirirken b1 hücresind birleştiriyor.sanırım ben yeterince ifade edemedim ve siz de haliyle böyle yaptınız.daha çok ihtiyacım olan şu:
diyelim g8:g16 aralığını birleştiriyorum o halde ilk satırım g8 olduğuna göre birleştirmenin yapılacağı hücre g8 olacak.yani seçili aralık neyse o aralığın ik hücresine birleştirecek.

eğer bu şekle çevirebilirsek benim için neredeyse excele yeni bir özellik katılmış kadar işlevsel bir çalışma olacak hocam.

umarım buna da yardımcı olursunuz.tekrar teşekkürler.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kodları ve dosyayı güncelledim, yeniden indirebilirisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
hocam elinize sağlık.müthiş oldu.hemen işe koyuldum ve veritabanı hazırlamak için yaptığım çok sıkıcı bir çalışma çok zevkli bir hale geldi.

tekrar tekrar teşekkür ediyorum.iyi çalışmalar..

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
hocam elinize sağlık.müthiş oldu.hemen işe koyuldum ve veritabanı hazırlamak için yaptığım çok sıkıcı bir çalışma çok zevkli bir hale geldi.

tekrar tekrar teşekkür ediyorum.iyi çalışmalar..
Rica ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhabalar;

Ek'te vereceğim dosya bu konunun 8. mesajında Sn Leumruk'un vermiş olduğu dosyanın aynısıdır.Soruyla ilgilenecek olanlar için kolaylık olsun diye buraya ekliyorum.

Sorum şu:Acaba bu dosya .xla uzantılı bir eklenti dosyasına dönüştürülebilir mi?

Benim anladığım kadarıyla işleyişi açısından eklenti olabilme özelliğini taşıyor.Ancak farklı kaydetten eklenti olarak kaydetmek bu dosyayı eklenti yapmaya yetmiyor..

Dosyada değerler bulunan belli bir alanı seçip butona bastığınızda bu alandaki değerler seçili alanın ilk hücresinde tek hücreye satır satır yazılıyor.

Ekli dosyalar