=BİRLEŞTİR komutuyla birleştirilen metinler arasındaki tarih

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba,
=BİRLEŞTİR komutuyla birleştirilen metinler arasına bazı hücrelerden tarih bilgileri girmek istiyorum, ancak birleştirilen metin içinde tarihler tarih formatında değil de 39851 gibi sayısal formatta görünüyor, tarih bilgisinin yeraldığı hücre başka hücrelere de referans olduğundan, tarih bilgisinin yeraldığı hücrede Metin gibi görünmesini sağlayacak özel karakter kullanamıyorum.
Birleştirilen metin içindeki tarihlerin doğru formatta görünmesini nasıl sağlayabilirim.
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Örnek dosyam ektedir.

Ekli dosyalar

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
=metneçevir(hücreadı;"gg.aa.yyyy")

METNEÇEVİR((A7);"gg.aa.yyyy")

METNEÇEVİR((B7);"gg.aa.yyyy")

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
=" "&A5&" "&A6&" "&METNEÇEVİR(B6;"gg.aa.yy")&" "&"tarih ve sayılı yazısı uyarınca,"&B8&" adlı kişilerin dilekçeleri ile ilgili konuları incelemek amacıyla gönderilen"&" "&METNEÇEVİR(A7;"gg.aa.yy")&" "&"tarihli yazı gereğince"&" "&METNEÇEVİR(B7;"gg.aa.yy")&" "&"tarihinde ilgili kişinin vekili"&B8&"ile yapılan görüşmede aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir."

Şeklinde denermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
=" "&A5&" "&A6&" "&METNEÇEVİR(B6;"gg.aa.yy")&" "&"tarih ve sayılı yazısı uyarınca,"&B8&" adlı kişilerin dilekçeleri ile ilgili konuları incelemek amacıyla gönderilen"&" "&METNEÇEVİR(A7;"gg.aa.yy")&" "&"tarihli yazı gereğince"&" "&METNEÇEVİR(B7;"gg.aa.yy")&" "&"tarihinde ilgili kişinin vekili"&B8&"ile yapılan görüşmede aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir."

Şeklinde denermisiniz.
Çok teşekkür ederim. Bu şekilde sorunum çözüldü.
METNEÇEVİR kullanımı hakkında da bilgi sahibi oldum böylece. Bu güne kadar hiç kullanmayı denememiştim.

Sayın kuvari yardımlarınız için size de çok teşekkür ederim.