birleştirilmiş hücreye kaydırma çubuğu

Schuba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft 365 family türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-02-2026
değerli hocalarım benim müşteri carisini düzenlediğim form şeklinde bir sayfam var ve bu sayfada görüşme notları adında birleştirilmiş hücrelerden oluşan bir alanım var
fakat şöyle bir sorun var
birleştirilmiş olan bu hücrenin içine hücrenin boyutlarından fazla veri girmek zorunda kaldığım için hücrenin içindeki verilerin hepsini görebilmek için hücreye çift tıklayıp içine girmek zorunda kalıyorum
benim istediğim ise hücrenin sağ tarafında bir kaydırma çubuğu olsun bu kaydırma çubuğunu aşağı çektiğimde göremediğim verileride görebiliyim..
detaylar eki dosyada mevcut...

yardımlarınız için şimdiden teşekürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Excel, Word Tr
Merhaba, çubuk yerine CTRL+SHIFT+U yap. Zahmetsizce. Formül çubuğunda hücre boyutu aşağıya doğru genişler. CTRL+SHIFT+U yap eski halini alır.

Schuba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
21-02-2026
Merhaba, çubuk yerine CTRL+SHIFT+U yap. Zahmetsizce. Formül çubuğunda hücre boyutu aşağıya doğru genişler. CTRL+SHIFT+U yap eski halini alır.
hocam formül çubuğunu aşağı çekip yazmasın biliyorum fakat olay öyle değil ekli dosyadaki form gibi düzenlenmiş sayfayı hem cari görüntüleme hemde yeni cari girişi olarak kulanıyorum ayrıca bir program haline getirilmiş bir çalışma kitabımız var formül çubuğunu kapattık tam ekran kullanıyoruz exceli

Schuba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
21-02-2026
Merhaba;
Birleştirilmiş veri yerine Liste kutusu'nu deneyin.
İyi çalışmalar.
hocam liste kutusu olayı güzel fakat sadece veriyi görüntüliyebiliyoruz içine veri yazamıyoruz aynı zamanda liste kutusunun içine veri yazabileceğimiz bi çözüm olursa olur öteki türlü veriyi gidip başka sayfadan veya alandan yazdığımız zaman veri girişi olarak kullandığım bu form şeklindeki sayfanın bir anlamı kalmaz