Birlestirme Formulu yapabilmek

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2026
B1 ila B24 hucrelerinde bulunan karisik sayilarin,En kucukten buyuge dogru, A1 ila A24 hucresindeki 1 den 24 numaraya gore, E 1 ila E 24 hucresinde birlestirme yaparak formüle etmek istiyorum hocam.
yani en küçük sayidan baslayan B1 deki karisik sayilardan benzer ayni sayilarda, ayni derecelendirme içinde olmasini istiyorum,mesela en kucuk sayilardan kac tane varsa,burada 5 tane var, bu 5 tane sayi A1 deki hangi numarayi temsil ediyorsa,1 ci derece temsil ettigi gibi hangi numarayida temsil ediyor sa onunla birlikte birlestirmek istiyorum.
1=1
1=2
1=3
1=4
1=5

2.ci değerin içine giren numaralarda kaç taneyse
2=6
2=7
2=8
2=9
2=10

3.cu degerin içine giren numaralarda kac adet hangi numaralari temsil ediyorlarsa.
3=11
3=12
3=13
3=14
3=15

Bunun gibi diger 4.cu degere , 5.ci degere .....ve kac tane degere gore giren sayilari birlestirmek istiyorum hocam.

Ekli dosyalar

Ouzz_z

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Pro Plus 2024
20-04-2026
Kendinizi daha kötü ifade edemezdiniz herhalde. Yazdıklarınızdan hiçbir şey anlaşılmıyor. Kaç postunuzu gördüm hiçbir şey anlamadım. Yardım edeceklere sabır diliyorum.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
sayın hocam haklısınız öncelikle hiçbir lafım yok çünkü ben bu konuları sizin kadar çalıştığınızın keşke bilmeyi çok ihtiyacınız olduğu için bilmiş olsaydınız size hemen anlattırmak istediğinizi anlatın Siz de ona göre yardımcı olsaydınız daha da işte burada benim fazla iş bilmemden dolayı böyle izah ederken Bu iyilik olur inanın size zerrece kalpte bir kırgınlık yok sadece kendi işte

şu şekilde yapmayı çalışayım dedim hocam bu B1 ve B 24 hücresinde 24 tane sayı mevcut Bu 24 tane sayının tek tek olduğunda 24 tane ayrı sayı var

Bu B1 ve B 24 satirindeki ,24 sayidan diyelimki ayni benzer sayılardan 12 tane olduğunu farz edelim, boyle olunca 24 tane sayiyi, 2 tane değer yada derece temsil etmis oluyor.

Ayni yönde bu B1 ve B24 satirinde 24 sayidan benzer 8 er tane sayi varsa, bunlarda , 3 tane derece ve dereceyi temsil etmis oluyorlar,

Ayni yönde B1 ve B24 satirinde ki 24 sayidan benzer 6 sar tane sayida sonra, bu seferde 4 tane derece ve derecelendirme yapilmis oluyor,

bu şekilde hocam kac tane sayi varsa en küçükten buyuge doğru siralarken B1 ve B 24 deki sayiler, A1 ve A24 deki hangi sayiyi kacinci varlığını temsil ediyorsa onu E1 ve E 24 hicivinde yapmak istiyorum hocam,
1=5
Yani B1 B24'teki küçük sayı,
A1 deki hangi numarayı temsil ediyorsa onları E1 E 24 hicivinde gosterilişini yapmak istiyorum.
Yani
1=5 demek,
1.ci derece A1'deki sıralamada 5 mumara girmiş demek..

2=24 demek
2 ci eksik A1deki 24 numaraya girilmiş demek..

3=15 demek.
A1'deki 3 derecelik derecelendirmeyede 15 numara girilmiş anlam ifade etmektedir.

Bu şekilde formüle etmek istiyorum hocam..

boyut attigim tablosu da hocam bu B1 ve B24 yeşil alana sizde değişen sayılar girerek orayaki en küçükten
Büyüye doğru Siz de böyle değerlendirme yaparak ona göre daha iyi anlaşılmış olur E1 hücresindeki değerlendirme ler değişkenliğini sınıflandırmasını yaptığınız formülde tam anlaşılmış olur hocam,
benim bu tabloda B1 ve B 24 hücresinde o sayıları Ben sıradan rastgele sayılar olarak yazdım bu sayılar her zaman değişecek olan sayılar Çünkü hocam siz de ona göre kendiniz de Böyle rastgele sayılar vererek E1 hücresindeki değişkenliği değişecek olan derecelendirme deri yapabilirsiniz hocam ben çünkü bu B1 ücretindeki sayılar Sabit değil hocam ona göre Siz de kendiniz böyle rastgele sayılar yazdığınızda oradaki derecelendirmenin nasıl olduğunu kendiniz görmüş olursunuz ben bilgimle becerebildiğim kadarıyla bu kadar anlatabilmeye çalıştım umarım başarabilmişimdir umudum olmasa da Umut etmekten vazgeçmiyorum Sevgili Hocam tekrar sorularınız olursa en kalbi duygularımla beklerim çünkü burada benim anlatabilme bilgimin eksikliği sizi biraz zorluyor Yoksa bu işleri bu formülleri çok rahat yapabileceğinize adım kadar eminim sayın hocam İnşallah bu anlatmalarım biraz olsun bir işe yaramıştır yoksa tekrar başka şekilde Anlatmaya çalışacağım beceriksizlik Sadece bende tecrübem olmadığı için işi bilmiş olsam biraz anlatırken de daha kolay anlatacağım ve sizin anlamanız çok çok daha kolaylaşmış olacak ama inşallah bu sefer başarabilmişimdir Sayın hocam Yardımlarınızı ve samimi yaklaşımlarınıza Şu an için ihtiyacım var Beni yönlendirirseniz çok teşekkür ederim

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Yani hocam
1=15 dedigimizde sol taraf kaçinci derecelendirme hali, 15 ise B1 satirindeki sayinin, A1 A24 satirinde hangi numarayi temsil ettigini gostermek anlamina gelir.

1=10
1=11
1=12
1=13
1=14
1=15
en.küçüklerin arasında B1'deki 5 tane sayının, 1 ci dereceyi derece temsil edenn sayının A1'deki numara karşılaşmasının gosterimidir.

Bu sekilde izah etmeyi basarmisimdir hocam,

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Hocam yazarken Telefon klavyesi böyle saçma bir yazı tipinde kusura bakmayıp yazdıktan sonra fark ettiğimizden özür diliyorum.

Umarım bu şekilde anlatabilmişimdir hocam sorularınız olursa bekliyorum Sevgili Hocam çalışmanızda Allah yar ve yardımcınız olsun Allah ilminizi arttırsın inşallah sayın hocam

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Kendinizi daha kötü ifade edemezdiniz herhalde. Yazdıklarınızdan hiçbir şey anlaşılmıyor. Kaç postunuzu gördüm hiçbir şey anlamadım. Yardım edeceklere sabır diliyorum.
[/ALINTI]

....
sayın hocam daha önce bir cevap yazdım Ama herhalde size ulaşamadım Pek burada bazı sistemi anlamıyorum Hocam ben şimdi size şöyle bir şey demek istiyorum bu konuda çok haklısınız kendinizi doğru ifade edemiyoruz çünkü bazı bilmediğimiz konular olduğu için bazen en basit şeyi çok böyle zorlaştırarak dolanma işte anlatmak gibi oluyor Hakkınızi helal ediniz,
şimdi hocam Size bir tablo yollayacağım böyle sadece şunu yapmak istiyorum hocam B1 B24
Satırlarında bulunan karışık sayıların derecelendirilmesini başka bir hücre içinde yan yana yapmak istiyorum B29 satırındaki sekildeki glbi
aynı hücre içinde yan yana 1 derece 2 derece devam eder gibi yapmak istiyorum o yüzden böyle aynı benzer sayıların da A1'deki hangi dereceyi temsil ediyorsa onu yapmak istiyorum hocam,
Örneğin birinciliğe kaç tane en küçük tek sayı bazen de aynı benzer sayılar girmişse onları sıralamak istiyorum hocam.
1 Ci dereceye bazen bir tane bazen 3 tane aynı sayılar girmişse onları sıralamak istiyorum hocam.
2.ci
dereceye aynı şekilde en küçük 2 değerler bazen bir tane bazen 2 ya da 3 tane olabiliyor bunları aynı şekilde ikinciliğe kaç tane en küçük sayı girdiyse Onların A1'deki numara sayisina gore derecelendirmek yapmak istiyorum hocam.

Tabloyu atıyorum tabloda B29'.dan sonra yapmak istediğim şekil olarak yazdım bu şekilde formülünü yapmak istiyorum hocam.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sevgili Hocam tabloyu attım Tablodaki b29'daki mavi renkli alandaki şekildeki gibi Formulunu yapmak istiyorum hocam.

Ekli dosyalar

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝2024 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba,

Kusura bakmayın da aynı konu hakkında birden çok konu başlığı açmışsınız. Ve bu konu başlıklarından birinde sorunuz %100 çözümlenmiş şekilde 2 farklı alternatif formül ile sizlere sunulmuş. Neden hala farklı bir çözüm arayışı içindesiniz?

Bu konuya bakınız.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayin hocam
İyi çalışmalar diliyorum Öncelikle Lütfen beni yanlış anlamayın Ben Başka arayışlar için ne gibi gözüküyorum ama şu an kendimi ifade edebilir miyim için o durumlara düşüyorum Hakkınızı helal edin Öncelikle Korhan Bey'in o formülünü bir kere yaptım yazdım =Bas formulde hata verdi olmadi, kac kere demedim onu hep farmulde hata var dedi durdu, kac kere kontrol ettim gecelere kadarda, ama olmadi hic sadece sizin o ilk aksam bana yazdiginiz formulunuzde oldu, ama ondada siralma sekli yani, derecelendirme siralari karisik dizilis yapti, su sekilde sonuclar verdi, ornek olarak yaziyorum aklimda kaldigi kadariyla tarif etmek adina net bu sekilde digil, sadece derecenlendirmeye ornek olarak yaziyorum hocam.
5=1
5=8
2=3
2=6
8=4
8=5
1=9
1=10
1=15
4=7
4=3
4=11
6=12
6=14
10=16
10=19...

Böyle bu şekilde karışık olarak derecelendirme sırasını karışık yapıyor sizin o ilk yaptığınız formülde Normalde Bunlar 1 dereceden devam ederek en küçükten büyüğe doğru derecelendirme sırasını yapsa zaten bir sıkıntı yok istediğim şekilde formülü olmuş olucak ama boyle karisik derecelendirme dizilisi yapiyor sadece, yoksa sizin yaptiginiz formul tam formuluydu,
O yüzden size böyle hani biraz Hocam bu formülü Üzerinde şu sıralamayı düzeltebilirsen bir bak diye ondan rica ederek böyle devamlı size yazdım hocam Çünkü formülü ilk verdiğinden beri denedim kaç kere bütün derecelendirmeler çıkıyor ama hepsi karışık derecelendirme yapıyor Yoksa şimdiye kadar kaç kere yapmak istediğim çözülecekti ama bir türlü bu derecelendirme sırasını düzeltemedim zaten formül yapma da bilgim fazla da yok Ses sizlerden Yardım alarak yapabiliyorum hepsi o.
İnanın ki hocam yoksa Korhan hocamın yaptığı formül olsaydı Onu da yaptım oldu diye bilgilendireceğim ama olmadı işte o yüzden hep devamlı size dönüş yapmaya çalışıyorum sizi böyle hocam şunu yap şu formülünü bir düzenle bir bak buradaki eksiği Sen bulursun hocam diye Ondan size böyle yazıyorum Sevgili Hocam..

Korhan Bey iki üç tane formül yolladı yaptım hep böyle formül Hata verdi Tane tane böyle yaptım Hatta böyle;: üst üste vesaire gibi dereceleri inanın büyüteç var bir tane büyüteç de böyle tek tek eksik ve hatasız olsun diye büyüteç de yapa yapa bilgisayarda yerleştirdim Hatta böyle olmayınca da ne kadar da moralim bozuluyor üzülüyorum şurada neredeyse Belki bir haftayı geçti böyle şu formülü yapabilmeye hem kendimi hem sizlere hep uğraştırdım canım hocam Ben yapılmış olsa burada formülüm yapıldı teşekkür ederim diye cevap yazmak bunu bile biliyorum ama o yüzden birkaç kere yazıyorum fazla böyle rahatsız edemeyince Bu sefer başka formülle başka bir başlık adı altında Çağrı aramaya çalışıyorum Hakkınızı helal edin hocam yani kasıtlı yapamam zaten Böyle bir tabiatım değil

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam
İyi çalışmalar öncelikle Lütfen beni yanlış anlamayın Ben Başka arayışlar için ne gibi görünüyorum ama şu an kendim ifade edebilir miyim için o durumlara düşüyorum Hakkınızı helal edin öncelikle Korhan Bey'in o formülünü bir kere verdiriyordu =Bas formülde hata verdi olmasıdi, kac kere demedim onu hep farmulde hata var dedi durdu, kac kere kontrol uyguladığınız gecelere kadar, ama olmasıydı hic sadece sizin o ilk aksam bana yazdiginiz formülünüzde oldu, ama ondada siralma sekli yani, derecelendirme sıraları karisik dizilis yaptı, su yönünde sonuclar verdi, örnek olarak yazıyorum aklimda kaldigi kadariyla tarif etmek adina net bu yönde digil, sadece derecelendirmeye örnek olarak yaziyorum hocam.
5=1
5=8
2=3
2=6
8=4
8=5
1=9
1=10
1=15
4=7
4=3
4=11
6=12
6=14
10=16
10=19...

Böyle bu şekilde karışık olarak derecelendirmeleri karışık yapıyor sizin o ilk işlemleriniz formülde genellikle Bunlar 1 düzenlin devam ile en küçükten büyüğe doğru derecelendirme sırasını yapısa zaten bir sıcaklık yok beklenen şekilde formül oluşmuş olmak ama boyle karisik derecelendirme dizilisi yapıyor sadece, yoksa sizin yaptığınız formul tam formülünü yaptı,
Bu nedenle, size böyle hani biraz Hocam bu formül Üzerinde şu şekilde sıralanırı düzeltilebilirsen bir bak diye ondan rica ile böyle devam eder boyutlandırma şekli için formül ilk günden beri hep kaç kere bütün oranlar ortaya çıkıyor ama karışık hepsi parçalanıyor
İnanın ki hocam ya da Korhan hocamın yaptığı formül olsaydı Onu da yaptım diye bilgilendireceğim ama işte olmadı o hep süreklilik size dönüş yapmaya çalışıyoruz sizi böyle hocam şunu yap şu formülünü bir düzenleyin bir bak Türkçe eksiği Sen bulursun hocam diye ondan size böyle yazıyor Sevgili Hocam..

Korhan Bey iki üç taneli formül yolladı hep böyle formül Hata verdi Tane böyle yaptım Hatta böyle;: üst üste vesaire gibi dereceleri inanın toplu var bir tane ışık de böyle tek tek eksik ve hata olsun diye ışıkla de yapa yapa yapabildim Hatta böyle olmayınca da ne kadar da moralim bozuluyor üzülüyorum, neredeyse bir Belkiyi böyle böyle şu anda hem hep hem hep uğraştırdım hocam Ben olsa buradam yaptım diye cevap veririm diye ama o taneden birkaç tane daha fazla böyle rahatsız edemeyince Bu sefer başka formülle başka bir başlık adı altında Çağrı çalışıyorsunuz Hakkınızı helal edin hocam yani bilinçli yapamam zaten böyle bir tabiatım değil
[/ALINTI]

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam dediğiniz gibi korhan Bey hocamızın
verdiği formülü tekrar Tane tane böyle bir daha denedim olmuyor hocam kaç kere denedim formül geri yaptığımda hemen uyarı ekranı çıkıyor o ekranı da çektim o şekilde size atıyorum şimdi hocam Korhan hocamın Keşke olsa onu da denedim Yani gene en iyi yaklaşan en iyi formül sizin formünüz onu bir düzenleyebilirsek bu kadar uzun formül de tutmamış olacak hem ama inşallah yani bilgim tarif etmem her şeyim eksik kabul ediyorum ama inan hocam Tane tane böyle tek tek uğraşıyorum böyle heykeltıraş gibi inanın ama sonuç yine hüsran Keşke olsaydı korunacağım gene yapılmış olacaktı dediğiniz gibi olmadı Hocam şimdi atıyorum ya o bilgisayardaki çıkan yazıyı da...

Ekli dosyalar

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝2024 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
verdiği formülü tekrar Tane tane böyle bir daha denedim olmuyor hocam kaç kere denedim formül geri yaptığımda hemen uyarı ekranı çıkıyor o ekranı da çektim o şekilde size atıyorum şimdi hocam Korhan hocamın Keşke olsa onu da denedim Yani gene en iyi yaklaşan en iyi formül sizin formünüz onu bir düzenleyebilirsek bu kadar uzun formül de tutmamış olacak hem ama inşallah yani bilgim tarif etmem her şeyim eksik kabul ediyorum ama inan hocam Tane tane böyle tek tek uğraşıyorum böyle heykeltıraş gibi inanın ama sonuç yine hüsran Keşke olsaydı korunacağım gene yapılmış olacaktı dediğiniz gibi olmadı Hocam şimdi atıyorum ya o bilgisayardaki çıkan yazıyı da...
Çabaladığınızın farkındayım ancak yanlış yaptığınız bir şeyler var.
Ayrıca özür dileyerek sormak istiyorum,
görselinizdeki =TOPLA.ÇARPIM(($B$1:$B$24<TAMSAYI (İNDİS($B$1:$B$24+(SATIR($B$1:$B$24-SATIR($B$1)+1/10^3; KAÇINCI (KÜÇÜK ($B$1:$B$24+SATIR( $B$1:$B$24)-SATIR($B$1)+1/10^3;SATIR($B$1); $B$1:$B$24+(SATIR($B$1:$B$24-SATIR($B$1)+1/10^3;0))))/EĞERSAY($B$1:$B$24;$B$1: $B$24))+1&"="YUVARLA (MOD(İNDİS($B$1:$B$24+(SATIR($B$1:$B$24)-SATIR($B$1+1/10^3; KAÇINCI(KÜÇÜK ($B$1:$B$24+SATIR($B$1:$B$24-SATIR($B$1)+1/10^3;satır($B$1)); $B$1:$B$24+(SATIR($B$1:$B$24)-SATIR($B$1)+1/10^3;0)); 1);3*10^3 formülü Korhan Bey nerede yazmış??

Özel mesaj attınız orada açıkça ifade etmeseniz de nasıl yapacağınızı anlayamadığınızı düşündürdüğünüzden adım adım dosyanızı yapmanız gerekenleri anlattım ancak Yapamadım yada denedim olmuyor şeklinde bir söylemde bulunmadınız.

Karışık formüller yazmak yerine sadece dediğim yönergeyi izlemiş olsanız sonuca kolayca ulaşacaksınız.

Tekrar yazıyorum deneyiniz. **Telefondan okumanızı ve takip etmenizi kolaylaştırmak adına düzenledim, alt alta değil yan yana yazarak da ilerleyebilirsiniz. Formülü doğrudan Excel hücrenize değil, bir metin editörüne (not defteri gibi) yazarsanız takip etmeniz daha kolay olur formül tamamlandığında kopyalayıp ilgili hücreye yapıştırabilirsiniz. Formülü hücrenin sağ alt köşesinde yer alan hücre kulpundan da çekerek çoğaltabilirsiniz.

- Sayfa 3 isimli sayfanızın Adını Data Olarak değiştirin.
- Yeni Bir sayfa ekleyin, sayfa adı önemli değil.
- Yeni sayfanın B1 hücresine
Rich (BB code):
=
KÜÇÜK
(
    Data!B$1:B$24
    ;
    SATIR()
)
formülünü yapıştırın ve Data sayfasındaki veriniz kadar Hücre kulpundan tutarak satır ve sütunlara çoğaltın.
- Yeni sayfada Sonuçların yazılacağı sütunun 1.satırına
JavaScript:
=
TOPLA.ÇARPIM
(
    (
        B$1:B$24<=B1
    )
        /EĞERSAY
        (
            B$1:B$24
            ;
        )
)
&"="&
İNDİS
(
    Data!$A$1:$A$24
    ;
    KÜÇÜK
    (
        EĞER
        (
            Data!B$1:B$24=B1
            ;
            SATIR
            (
            )
        )
        ;
        EĞERSAY
        (
            B$1:B1
            ;
            B1
        )
    )
)
formülünü yazın ve yine verileriniz kadar sütun ve satır olarak çoğaltın.
İşleminiz tamamdır..

İyi çalışmalar

Son düzenleme:

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
[/ALINTI]

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Çabaladığınızın farkındayım ancak yanlış yaptığınız bir şeyler var.
Ayrıca özür dileyerek sormak istiyorum,
görselinizdeki =TOPLA.ÇARPIM(($B$1:$B$24<TAMSAYI (İNDİS($B$1:$B$24+(SATIR($B$1:$B$24-SATIR($B$1)+1/10^3; KAÇINCI (KÜÇÜK ($B$1:$B$24+SATIR( $B$1:$B$24)-SATIR($B$1)+1/10^3;SATIR($B$1); $B$1:$B$24+(SATIR($B$1:$B$24-SATIR($B$1)+1/10^3;0))))/EĞERSAY($B$1:$B$24;$B$1: $B$24))+1&"="YUVARLA (MOD(İNDİS($B$1:$B$24+(SATIR($B$1:$B$24)-SATIR($B$1+1/10^3; KAÇINCI(KÜÇÜK ($B$1:$B$24+SATIR($B$1:$B$24-SATIR($B$1)+1/10^3;satır($B$1)); $B$1:$B$24+(SATIR($B$1:$B$24)-SATIR($B$1)+1/10^3;0)); 1);3*10^3 formülü Korhan Bey nerede yazmış??

Özel mesaj attınız orada açıkça ifade etmeseniz de nasıl yapacağınızı anlayamadığınızı düşündürdüğünüzden adım adım dosyanızı yapmanız gerekenleri anlattım ancak Yapamadım yada denedim olmuyor şeklinde bir söylemde bulunmadınız.

Karışık formüller yazmak yerine sadece dediğim yönergeyi izlemiş olsanız sonuca kolayca ulaşacaksınız.

Tekrar yazıyorum deneyiniz. **Telefondan okumanızı ve takip etmenizi kolaylaştırmak adına düzenledim, alt alta değil yan yana yazarak da ilerleyebilirsiniz. Formülü doğrudan Excel hücrenize değil, bir metin editörüne (not defteri gibi) yazarsanız takip etmeniz daha kolay olur formül tamamlandığında kopyalayıp ilgili hücreye yapıştırabilirsiniz. Formülü hücrenin sağ alt köşesinde yer alan hücre kulpundan da çekerek çoğaltabilirsiniz.

- Sayfa 3 isimli sayfanızın Adını Data Olarak değiştirin.
- Yeni Bir sayfa ekleyin, sayfa adı önemli değil.
- Yeni sayfanın B1 hücresine
Rich (BB code):
=
KÜÇÜK
(
    ;
    SATIR()
)
formülünü yapıştırın ve Data sayfasındaki veriniz kadar Hücre kulpundan tutarak satır ve sütunlara çoğaltın.
- Yeni sayfada Sonuçların yazılacağı sütunun 1.satırına
JavaScript:
=
TOPLA.ÇARPIM
(
    (
        B$1:B$24<=B1
    )
        /EĞERSAY
        (
            ;
        )
)
&"="&
İNDİS
(
    Data!$A$1:$A$24
    ;
    KÜÇÜK
    (
        EĞER
        (
            Data!B$1:B$24=B1
            ;
            SATIR
            (
            )
        )
        ;
        EĞERSAY
        (
            B$1:B1
            ;
            B1
        )
    )
)
formülünü yazın ve yine verileriniz kadar sütun ve satır olarak çoğaltın.

İşleminiz tamamdır..

İyi çalışmalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam verdiğiniz formüldeki gibi aynı işlemleri yaptım sonuç gene değişmedi hocam ne kadar itina ile girmeye çalıştıysam ilk 1-2 hücrede doğru yaptı ondan sonra hep sayı hatası verdi hocam ekran görüntüsü çekip atıyorum şu an size gene bir hatam varsa ona göre yeniden düzenlemeye çalışırım ama çok dikkat eder de yaptım hocam..

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
= küçük (veri!B$1:B$24;satir())

bu ilk veri olrak girdiğim formül

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Buda formulu girikten sonraki islemler,ilk hucrede ki dogru hali ama ondan sonra ki asagiya dogru kopyala yapip devam ettiginde bu sekilde SAYI yaziyor, hocam

Ekli dosyalar