Borç/Alacak ilişkisi

Merhaba,
Aşağıda örnek olarak verdiğim resimde Borç/Alack ilişkisi ile ilgili sorum olacak.

Hücreye yazılan meblağlardan hangisi büyük ise küçük olan ondan çıkarılacak ve büyük olanın yanındaki borç/alacak aşağıdaki hücreye yazılacak.

Eğer her ikisi de borç ya da alacak ise aşağıya aynısı yazılıp meblağlar toplanacak. Bu fonksiyon için yardımlarını bekliyorum, çok teşekkürler.
[/img]

Hamitcan, dostum sağol ama ikisini de borç ya da alacak aynısını alta ekleyip, meblağlarını da toplaması gerekiyor. Onu da ekleyebilir misin?

veyselemre, ilginden ötürü teşekkürler ama onlar ayrı olmayacak. Sadece rahat anlaşılsın diye ayrı yazdım. Hepsi tek kalemde olacak.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
birde aşağıdaki formülleri deneyin

=EĞER(VE(B1="borç";B2="borç");A1+A2;EĞER(VE(B1="borç";B2="alacak";A2>A1);(A1-A2)*-1;A1-A2))

=EĞER(VE(B1="borç";B2="alacak";A2>A1);"alacak";"borç")

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki dosyayı incelermisiniz. (Bütün varyasyonları denedim umarım atladığım olmamıştır.)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sn. ijol veysel beyin eklediği dosyada kullanıcı tanımlı fonksiyon vardır. Ve örnek olsun diye ayrı hücrelerde fonksiyonun kullanımını göstermiştir. Sizin istediğinizi fazlasıyla karşılamaktadır. Ben sadece yerleşik fonksiyonlarla çözümlenmiş halini ekledim. :arkadas:

Banada tam olarak böyle bir şey lazım. Sanırım server değişikliği olmuş forumda. Ekteki dosyalar görünmüyor. rica etsem bende dosyayı tekrar gönderebilir misiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
English
Eklenmiş eski dosyalara nasıl ulaşacağız?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
ekteki dosyalar gözükmüyor ahmetuguz66@mynet adresine gönderirmisin

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-06-2023
Dosya ekleri ile ilgili problemler var ....:confused: maalesef görünmüyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Evet arkadaşlar ekli dosyalarla ilgili bir problem var sanırım. Daha önce cevapladığım sorulardaki ekli dosyalarıda göremiyorum. Bu yüzden örnek dosyayı tekrar gönderiyorum.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
arkadaşım ekteki dosya ya yine ulaşılmıyor tekrar gönderme veya rapid e falan upload imkanınız varmı? Teşekkürler.