- Excel Vers. ve Dili
- Office 2016 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 29-04-2021
Merhaba Arkadaşlar,
Öyle bir işlem istiyorum ki C2 de (C Sütunuda diyebiliriz) yer alan combobox'tan "Kazanıldı" seçildiğinde I2-J2-K2 (I-J-K Sütunları) hücreleri mutlaka doldurulsun. Doldurulmadan save edilmeye çalışıldığında boş olan hücrenin doldurulması gerektiği bilgisi pop-up olarak ekrana gelsin.
Bu işlem için Kulomer46 arkadaşım yukarıdaki gibi makro hazırladı sağolsun. Ancak benim söylemeyi unuttuğum bir şey var. İzmir 1, İzmir 2, Ankara 1 ve Ankara 2 olmak üzere 4 farklı sheet'im var. Mesela ankara 1 sheetinde ı j k hücrelerinden birini boş bırakıp, diğer bir sheete geçtiğimde save edilebiliyor.
Farklı bir sheete bile geçsek save etmeye çalıştığımızda ekrana gelen uyarıda hem sheetin ismi hem de hücre ismi (boş olan sheetin ve hücrenin) yer alabilir mi?
P.S: Dosyanın tüm C sütununa uygulamak istiyorum.
Konu hakkında yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar.
Engin
Öyle bir işlem istiyorum ki C2 de (C Sütunuda diyebiliriz) yer alan combobox'tan "Kazanıldı" seçildiğinde I2-J2-K2 (I-J-K Sütunları) hücreleri mutlaka doldurulsun. Doldurulmadan save edilmeye çalışıldığında boş olan hücrenin doldurulması gerektiği bilgisi pop-up olarak ekrana gelsin.
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
Dim son
son = Cells(65500, 3).End(xlUp).Row
For i = 1 To son
If Cells(i, 3).Value = "Kazanıldı" Then
If Cells(i, 9) = "" Then
Cells(i, 9).Select
MsgBox "I" & i & " hücresi boş olduğundan kayıt yapılamıyor"
Cancel = True
End
End If
If Cells(i, 10) = "" Then
Cells(i, 10).Select
MsgBox "J" & i & " hücresi boş olduğundan kayıt yapılamıyor"
Cancel = True
End
End If
If Cells(i, 11) = "" Then
Cells(i, 11).Select
MsgBox "K" & i & " hücresi boş olduğundan kayıt yapılamıyor"
Cancel = True
End
End If
End If
Next
End Sub
Bu işlem için Kulomer46 arkadaşım yukarıdaki gibi makro hazırladı sağolsun. Ancak benim söylemeyi unuttuğum bir şey var. İzmir 1, İzmir 2, Ankara 1 ve Ankara 2 olmak üzere 4 farklı sheet'im var. Mesela ankara 1 sheetinde ı j k hücrelerinden birini boş bırakıp, diğer bir sheete geçtiğimde save edilebiliyor.
Farklı bir sheete bile geçsek save etmeye çalıştığımızda ekrana gelen uyarıda hem sheetin ismi hem de hücre ismi (boş olan sheetin ve hücrenin) yer alabilir mi?
P.S: Dosyanın tüm C sütununa uygulamak istiyorum.
Konu hakkında yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar.
Engin