Boşlukları yok sayarak liste

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2026
Arkadaşlar, sayın hocalarım, biliyorum konu daha önce açıldı. Ancak bende çalışmıyor.
A1:A40'a kadar ad verdim aaa dedim. (sayfa adı test)
Başvuru yerine =KAYDIR(test!$A$1;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(test!$A$1:$A$40);1) yazdım.
D1 hücresinde veri doğrulamada F3 yapıp aaa'yı seçtim. Sonuç bu. Dosya da ekledim. Bende neden olmuyor.
Hem gri bir boşluk var. Hem 432'den sonrası yok.
Yardımınızı rica ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Ekran görüntüsü 2025-02-17 092354.png

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Arkadaşlar, sayın hocalarım, biliyorum konu daha önce açıldı. Ancak bende çalışmıyor.
A1:A40'a kadar ad verdim aaa dedim. (sayfa adı test)
Başvuru yerine =KAYDIR(test!$A$1;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(test!$A$1:$A$40);1) yazdım.
D1 hücresinde veri doğrulamada F3 yapıp aaa'yı seçtim. Sonuç bu. Dosya da ekledim. Bende neden olmuyor.
Hem gri bir boşluk var. Hem 432'den sonrası yok.
Yardımınızı rica ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Ekli dosyayı görüntüle 256089
Eski versiyonlarda yardımcı sütun kullanmadan bunu yapmak zor. yeni versiyonlar yardımcı sütun olmadan da yapılabilir. Eski versiyona göre çözüm ektedir. A sütununu yardımcı sütun olarak kullandım. B sütununda 40.satıra kadar formül yazıldı. Daha fazla veri varsa A1 deki formüldeki aralıkları değiştir. Formülden çıkarken dizi formülü olduğu için ctrl sihft enter yap. daha sonra formülü aşağı doğru çek. Veri doğrulamada da A1:A100 arasını yaptım. Orası da yetersiz gelirse daha sonra değiştirirsiniz. A sütunu gizlersen daha güzel bir görüntü olur.

Ekli dosyalar

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
Eski versiyonlarda yardımcı sütun kullanmadan bunu yapmak zor. yeni versiyonlar yardımcı sütun olmadan da yapılabilir. Eski versiyona göre çözüm ektedir. A sütununu yardımcı sütun olarak kullandım. B sütununda 40.satıra kadar formül yazıldı. Daha fazla veri varsa A1 deki formüldeki aralıkları değiştir. Formülden çıkarken dizi formülü olduğu için ctrl sihft enter yap. daha sonra formülü aşağı doğru çek. Veri doğrulamada da A1:A100 arasını yaptım. Orası da yetersiz gelirse daha sonra değiştirirsiniz. A sütunu gizlersen daha güzel bir görüntü olur.
Hocam teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Excel bilgim biraz var. Ama bu versiyon olayını tam kavrayamadım. Zaten 365 kullanmaya yeni başladım.
Benim kullandığım 365'de nasıl yapılır.
Teşekkürler.

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
Hocam tekrar teşekkür ederim. Yazdığınız formül çok güzel çalışıyor. Listeyi tam çıkarıyor. İstediğim buydu zaten. "Murat" 2 kere yazıyorsa, 2 kere gözüksün. Ama bu veri doğrulama 1 kere gösteriyor. Onun bir ayarı mı var? İnternette aradım bulamadım.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ofis 365 kullandığınız için tekrar edenler TEK görünüyor.

Mesela boş bir excel dosyası açın. A sütununda alt alta 5 adet MURAT yazın. Sonra veri doğrulama LİSTE özelliğine bu aralığı tanımlayın.

Veri Doğrulama menüsünü açtığınızda ismi tek göreceksiniz.

Hatta ben 10 satıra MURAT yazdım arada bazı hücreleri BOŞ bıraktım. Ofis 365 bu boş hücreleride eliyor. 1 adet MURAT ile 1 adet BOŞ listeliyor.

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
Ofis 365 kullandığınız için tekrar edenler TEK görünüyor.

Mesela boş bir excel dosyası açın. A sütununda alt alta 5 adet MURAT yazın. Sonra veri doğrulama LİSTE özelliğine bu aralığı tanımlayın.

Veri Doğrulama menüsünü açtığınızda ismi tek göreceksiniz.

Hatta ben 10 satıra MURAT yazdım arada bazı hücreleri BOŞ bıraktım. Ofis 365 bu boş hücreleride eliyor. 1 adet MURAT ile 1 adet BOŞ listeliyor.
Evet hocam tespitiniz çok doğru. Ben onun için günlerdir araştırıyorum. Ancak bulamadım. Mutlaka bir boşluk bırakıyor. Onu geçtim. Listeyi "benzersiz" olarak veriyor. Belki ben aynen istiyorum. Aslında seçenek olması lazım. Ben vardır ama ben bulamadım diye düşündüm.
Teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2025-02-17 213257.png

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Hocam teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Excel bilgim biraz var. Ama bu versiyon olayını tam kavrayamadım. Zaten 365 kullanmaya yeni başladım.
Benim kullandığım 365'de nasıl yapılır.
Teşekkürler.
bende 365 olmadığı için 365 e uygun formül yazamadım. Benim yazdığım her versiyonda çalışır.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
@muratgunay48,

Evet seçenekli olsaydı elbette daha iyi olurdu.. Belki microsofta bu talebinizi iletebilirsiniz.

Ama bu özelliği bile yıllarca bekledik. Bu işlemi yapmak için taklalar atıyorduk. Şimdi bu özellik geldi. Keşke tekrarlananlar çıksın diyoruz.

Bu arada tekrarlananları neden istiyorsunuz?

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
@muratgunay48,

Evet seçenekli olsaydı elbette daha iyi olurdu.. Belki microsofta bu talebinizi iletebilirsiniz.

Ama bu özelliği bile yıllarca bekledik. Bu işlemi yapmak için taklalar atıyorduk. Şimdi bu özellik geldi. Keşke tekrarlananlar çıksın diyoruz.

Bu arada tekrarlananları neden istiyorsunuz?
Hocam isimler ve rakamlar var. Listede aynı. Sırasını bildiğimiz için sorun olmuyor. Artık başına da bir rakam yazmaktan başka çare yok, örneğin 1Murat2675 gibi.
Hocam ben Microsoft'a talep iletildiğini bile şu an sizden öğrendim.
Teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Veri doğrulamada tekrarlananların çıkması aslında abes bir durum... Bunu istemenizin bir nedeni olmalı..

Microsoft'un forumları var. Oralarda kullanıcılar taleplerini-sorunlarını dile getirebiliyorlar. Bu talepler mantıklıysa incelenip yeni versiyonlara ya da yeni gelen güncellemelere eklenebiliyor. Dikkat ederseniz Ofis 365 sürekli güncelleme alıyor. Her seferinde yeni özelliklere ve iyileştirmelere sahip oluyor.