Herkese merhaba. Şirketimiz için bütçe hazırlıyorum. Bizim ana gelir kalemlerimizin çoğu gelecek aylara ve yıllara sarkan gelirlerden oluşuyor.(380-480 hesaplar ) Dolayısıyla bütçe tablosunda da bu şekilde bi ayrım görmek istiyolar. Ancak muhasebe programımızda gelirlerimizi 380 -480 hesaplara dağıtırken gün hesabı yapabiliyorken , excel de bunu yapmam mümkün olmuyor. Dolayısıyla mizanla bütçedeki gerçekleşmeleri , karşılaştırdığım zaman arada önemli farklar olabiliyor.(bu arada bütçeyi euro üzerinden yapıyorum ) Ekte şu an kullanmakta olduğum yönteme göre yaptığım 2009 bütçe tablosu var. Ancak bu tablo tam olarak işimi görmüyo. Bana akıl verebilirseniz , çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
not : bazen gelirler direk olarak 480 hesaplardan başlayabiliyo. örneğin bu ay içinde kesilen bi faturada 10/01/09 - 10/04/09 gibi bi aralık olabiliyor. tabi bu işleri daha da karıştırıyor.
not : bazen gelirler direk olarak 480 hesaplardan başlayabiliyo. örneğin bu ay içinde kesilen bi faturada 10/01/09 - 10/04/09 gibi bi aralık olabiliyor. tabi bu işleri daha da karıştırıyor.
Ekli dosyalar
-
201.5 KB Görüntüleme: 54