Büyük küçük, küçük büyük ortalama

ÆSir

Dora
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2015 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-05-2025
Selam,

Elimde 100e yakın sıralı sayılar var isteğim bunları ilk 50 sayı en büyükten küçüğe düşerken kalan 50 sayı küçükten büyümeye devam etsin. 2 ayrı filtre yapılabilir gibi düşündüm ama bu rakamlar 1000e kadar artacak.

http://www.dosya.tc/server13/uu3h42/Addept.xlsx.html

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İki ayrı sayı grubunu ayrı ayrı seçerek sıralama işlemi yaparsanız sonuca ulaşabilirsiniz.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Verdiğiniz bağlantı adresindeki belgeye erişemedim.
Verilerin A sütununda olduğu ve 2'nci satırdan itibaren listelendiği varsayılmıştır.

-- Alt taraftan işlemin yapılacağı belgenin adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin.
-- Açılacak VBA ekranında, sağdaki boş alana aşağıdaki kod'u yapıştırın.
-- F5 tuşuna basarak veya sayfaya ekleyeceğiniz bir şekil/metin kutusu/düğme nesnesiyle,
verdiğim kod'u ilişkilendirip, bu nesneye fareyle tıklayarak kod'u çalıştırın.
.
Kod:
[B][COLOR="Blue"]Sub FARKLI_SIRALA()[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Red"]ilk[/COLOR][/B] = 2: [B][COLOR="Red"]son[/COLOR][/B] = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row: [B][COLOR="Red"]orta[/COLOR][/B] = Int(son / 2) + 1
Range("A" & [COLOR="Red"]ilk[/COLOR] & ":A" & [COLOR="red"]orta[/COLOR]).Sort Cells(ilk - 1, 1), 2
Range("A" & [COLOR="red"]orta + 1[/COLOR] & ":A" & [COLOR="red"]son[/COLOR]).Sort Cells(orta - 1, 1), 1
[B][COLOR="red"]End Sub[/COLOR][/B]

ÆSir

Dora
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2015 TR
20-05-2025
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Bu kodlama çok destek oldu bana. Ellerinize sağlık.