bul makrosunun listboxta gösterimi

Excel Vers. ve Dili
ver:2003 dil:ing
arkadaşlar formu boşuna rahatsız etmek istemem ama benim bul ile ilgili bir sıkıntım var ekte gönderdiğim dosyayı formdan almıştım sizlerinde tardımı ile kendime uyarlamaya çalıştım bir bul işlevi ekledim ama bu işlev sonucu bulunanlar textboxta görülüyor tabi aynı isimde iki kayıt oluncada diğerlerini göremiyorum bunun için bulunan sonuçların listboxta görülmesini istiyorum dosyada satış elemanı müşteri mamul kodu ve ebatla ilgili comboboxlar yerleştirdim bunlardan satış elemanı ile ilgili bul işlevi için bir makro var ama dediğim gibi bu sonuçları text boxlara aktarıyor ben tüm bu comboboxlar için ayrı ayrı arama yaptırabilmeti ve bunların ligili verileri ile listboxta gösterilmesini istiyorum yardıncı olabilirseniz çok sevinirim

Excel Vers. ve Dili
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim col As New Collection
On Error Resume Next

ComboBox2.Clear
ComboBox3.Clear

Call aktar

ComboBox2.Enabled = True
For X = 0 To ListBox1.ListCount - 1
col.Add ListBox1.List(X, 2), ListBox1.List(X, 2)
Next X
For X = 1 To col.Count
ComboBox2.AddItem col(X)
Next X
Set col = Nothing
End Sub

arkadaşlar comboboxtan süzdürmek için yukarıdaki kodu kullandım ama hata verdi bunu bul butonu ile ilişkilendirebilrmiyim yardımcı olabilirseniz sevinirim

Excel Vers. ve Dili
Private Sub CommandButton2_Click()
ListBox1.Clear
b = WorksheetFunction.CountA(Sheets("VTB").Range("B:B"))
For i = 1 To b
If Cells(i, 2).Value = ComboBox1.Value * 1 Then
Cells(i, 2).Select
c = c + 1
For y = 1 To 8
ListBox1.AddItem
ListBox1.List(c - 1, y - 1) = Cells(i, y).Value
Next
End If
Next
End Sub

sanırım aradığım böyle bir formül ancak listbox temiz olmadığı için çalışmıyor konu ile ilgili arkadaşların desteğini bekliyorum
saygılar

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Sayın Levent bey'in veriyönetimi ile ilgili yaptığı çalışmayı kendinize uyarlamak istiyorsunuz.4 adet combobox ilave etmişsiniz.
Bu combobox'lar bul butonuna bastığınızda tek tekmi çalışacak.yoksa birbirlerine bağlımı çalışacaklar.

şöyleki combobox1 den seçim yaptınız seçilen değere ait bilgiler listbox'a gelecek

combobox4 den seçim yaptınız seçilen değere ait bilgiler listbox'a gelecek

veya

combox1 den seçim yaptınız combobox4'e combobox1 ile eşleşen bilgiler gelecek listbox'a ikisine ait ortak olan bilgilermi gelecek.

Excel Vers. ve Dili
açıklama

sayın zafer bey
öncelikle alakanız için çok teşekkürler,dediğiniz gibi sayın levent beyin çalışmasını kendime uyarlamaya çalışıyorum yapmak istediğim şeyi şöyle özetleyebilirim 4 combobox ın 1.si satış elemanları buradan satış elemanlarına ilişkil arama yaptırmak istiyorum ancak aynı satış elemanının birden fazla kere ismi sutunda geçeceği için bu satış elemanına ilişkin tüm satırların görünlemesini istiyorum aynı mantık diğer comboboxlar içinde geçerli şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum

Excel Vers. ve Dili
açıklama 2

sayın zafer
cevabınızı tekrar okuyunca bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum
comboboxların birini doldurduysam sadece ona işişkin satırların gelmesi ancak iki yada daha fazla combobox ı doldurduysam sadece eşleşenlerin gelmesi aslında mükemmel olurdu umarım yapılabiliyordur
tekrar teşekkürler

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Aşağıdaki dosyayı inceleyiniz.

Kodlarından faydalandığım Sayın Haluk ve Sayın Levent 'e çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
teşekkür

sayın zafer
ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkürler yaptığınız çalışma çok güzel ve orjinal benim merak ettiğim userforma auto run özelliği kazandırıp kullanabilmek için excel üzerindeki verilerin listboxta gösterimi ekleme ve çıkarmaların klistboxtan yapılması be comboboxlardan bir arama yapıldığında arama kriterlerine göre listboxta süzme işleminin yapılması mümkünmüdür

saygı ve sevgilerimle

Excel Vers. ve Dili
iki listbox

sayın zafer
ilk gönderdiğim örnekte excel sayfasındaki tüm bilgiler listboxta görülüyor velistboxtaki verilerden birini combobox a yazıp bul dediğimde sonuç textboxlarda çıkıyordu bunu siz biraz daha geliştirdiniz ancak benim aklıma farklı bir fikir geldi ve yapılabilirmi merak ediyorum acaba userform üzerine ikinci bir listbox yapsak ve bul dediğimizde sonuçlar textbox a değilde listbox a gelebilirmi üstteki listboxta girilen bütün veriler alttaki listboxta da seöçilen veriler çıkabilirmi acaba ben yukarıdaki örneğe ikinci bir listbox eklemeye çalıştım ancak hata verdi cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz

Excel Vers. ve Dili
çalışma sorunu

sayın zafer,
benden de kaynaklanan bir hata olabilir ancak gönderdiğiniz dosyada bazı hatalar oluştu kaydet değiştir sil ve temizle butonları hata vermekte bunun yanı sıra bütün kayıtları listbox 1 de görebilmemiz ve listbox 2 de de sadece comboboxta seçtiklerimizi görebilmemiz mümkünmüdür diye sormuştum ancak eklediğiniz dosyada bunlar mümkün görünmüyor sizin değerli vaktinizi aldığımın ve işinde biraz sıkıcı hale geldiğinin farkındayım ama bu benim için çok önemli ve acil bir konudur yardımlarınızı esirgemezsenin çok sevinirim

saygılar

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Aşağıdaki dosyayı inceleyiniz