buton ekleme

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
merhaba, ekte bulunan excel çalışma kitabına butonlar eklemek istiyorum, kitapların üst kısmına eklediğim butonlar tıklanınca aynı çalışma kitabında başka sayfanın açılmasını istiyorum, örneğin; konaklama butonu tıklayınca konaklama sayfası açılsın gibi. ancak sadece tek bir butona komut ekleyip çalıştırabiliyorum. bu sorunu köprü kurarak halletmiştim ancak patronlarım butonların olmasını ve görsel olarak daha güzel görünmesini istiyorlar. toplam 14 adet buton olacak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
merhaba
görünüm-araç çubukları-formlar menülerini seçip yeni bir buton ekleyin.karşınıza gelen iletişim kutusunda yeniyi seçip sheets("sayfa_adı").select yazabilirsiniz.sayfa_adı yazan yere hangi sayfaya gidilecekse o sayfanın adını yazın....

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
merhaba

dediğiniz şekilde yapıyorum ancak sadece tek butona komut ekleyebiliyorum, 14 buton kullanmam gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
evet, harika olur, bana sadece butonları nasıl arttırabileceğimi söyleyin gerisini ben yaparım, teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
alt+f11 yaptıktan sonra project-vbaproject alanında userform1 i çift tıkla.yanda toolbox çıkacak.(çıkmazsa view menüsünden toolbox ı seç).formun üstüne yeni CommandButtonlar ekle.eklediğin butona çift tıklayıp kod pencesenine geçebilirsin.sayfa kodunu orya yazıp değiştirebilirsin.butonların üzerinde sağ tıklayıp properties den caption özelliğini değiştirebilirsin...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
benim gönderdiğim örnekte kodlar sheets(1).select gibi yazılmış.örneğin birinci sayfa için sheets("sayfa1").select yazabilirsin.bu şekilde sayfaların yeri değişse bile kod değiştirmene gerek kalmaz.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Şöyle bir proğramın işinize daha iyi yarayacağını düşünüyorum.
Kitabınızda istediğiniz kadar sayfa ekleyip, silebilirsiniz. Hespisin bu form yönetmeye yetecektir.

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
teşekkür

Sayın Karagöz55, çok teşekkür ederim, gerçekten güzel çalışma olmuş üzerinde değişiklileri yapacağım.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Yukarıda vermiş olduğum örnek dosyayı sizin dosyanıza uyguladım. Bir tane buton var ama her sayfayı açıyor.
Bunlardan ayrı olarak excel çalışma sayfasının sol alt köşesinde bulunan sayfaları kaydıran sağ sol oklarından her hangi birine mausun sağ tuşu ile bastığınızda o andaki tüm sayfaları hemen görme ve ordan seçme imkanınız var. Bu özellik excel kendi özelliğidir. Hiçbir makro veya butona da ihtiyaç yoktur.
Çalışmalarınızda başarılar.

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Yukarıda vermiş olduğum örnek dosyayı sizin dosyanıza uyguladım. Bir tane buton var ama her sayfayı açıyor.
Bunlardan ayrı olarak excel çalışma sayfasının sol alt köşesinde bulunan sayfaları kaydıran sağ sol oklarından her hangi birine mausun sağ tuşu ile bastığınızda o andaki tüm sayfaları hemen görme ve ordan seçme imkanınız var. Bu özellik excel kendi özelliğidir. Hiçbir makro veya butona da ihtiyaç yoktur.
Çalışmalarınızda başarılar.
teşekkür ederim gerçekten çok işime yaradı, ellerinize sağlık

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
yeni bir şey öğrendik sağol