buton oluşturma

Excel Vers. ve Dili
office2007 kullanıyorum
Arkadaşlar,ben yeni üye oldum.Sizlerden ricam excel sayfasında(sheet1) bir buton oluşturup bu butona bastığımda sheet 2 yi açsın istiyorum. Mevcut dosyaların arasında bazı bilgiler buldum ancak sorular ve verilen cevaplar bu işi bilenlere yönelik. Ben ilk kez buton oluşturmak istiyorum ve sanırım macro oluşturmam gerekiyor. Bunu basit biçimde nasıl yapabilirim?Sizlere güveniyorum.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.Cevabınız benim için çok önemli,çünkü bunu işimde hemen kullanacağım..Karam54

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Görünüm>Araç Çubukları>Form>Düğme butonu bu adresten oluşturabilirsin.
Butona makro atamak için, buton üzerinde sağ tıklayıp, en alttan makro ata'yı seçtikten sonra karşınıza çıkan ekrandan istediğiniz bir makroyu seçip tamama tıklayacaksınız.
Tabi bunun için elde bir makro olması gerekli.
Araçlar>Makro>Makro Kaydet butonuna basıp, yapmak istediğiniz eylemi sıraya göre yaptıktan sonra, başka hiçbir şey yapmadan Aynı adresten kaydı durduracaksınız.
Mesela: Makro kaydete bastıktan sonra sayfa2'yi seçin ve kaydı durdurun. İşte size sayfa seçme makrosu oluştu...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Arkadaşlar,ben yeni üye oldum.Sizlerden ricam excel sayfasında(sheet1) bir buton oluşturup bu butona bastığımda sheet 2 yi açsın istiyorum. Mevcut dosyaların arasında bazı bilgiler buldum ancak sorular ve verilen cevaplar bu işi bilenlere yönelik. Ben ilk kez buton oluşturmak istiyorum ve sanırım macro oluşturmam gerekiyor. Bunu basit biçimde nasıl yapabilirim?Sizlere güveniyorum.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.Cevabınız benim için çok önemli,çünkü bunu işimde hemen kullanacağım..Karam54
Merhaba,

Kod:
Sub Sayfa()
    Sheets("Sayfa2").Select
End Sub
Görünüm / Araç Çubuklarından / Formları işaretleyiniz açılan menüden Düğmeye tıklayarak sayfada bir düğme çizini Sayfa Adlı yukardaki makroyu butona atayınız.

Yukardaki makroyu yazacanız yer.

Araçlar / Makro / Visual Basic Düzenleyicisi ( Kısa Yolu Alt F11 dir). Açılan Ekrandan Insert / Module açınız ve Kodları bu Module kopyalayınız..

.

Excel Vers. ve Dili
office2007 kullanıyorum
macro

arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.Verdiğiniz bilgiler şimdilik yeterli, sağolun varolun...karam54

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
örnek mevcut incelersin

Son düzenleme: