Buton sabitleme

Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba arkadaşlar
5 adet buton var bir türlü sabitleyemedim
Aşağı yada sağ sola çekince sabit kalmasını beceremedim yardıma ihtiyacım var

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Düğmeye sağ tıklayıp "Denetim biçimlendir" seçin. Açılan pencerede Özellikler kısmında Hücrelerle taşıma ve boyutlandırmayla ilgili seçenekler var. Size uygun seçeneği seçip işlemi tamamlayın.

Excel Vers. ve Dili
2016
Düğmeye sağ tıklayıp "Denetim biçimlendir" seçin. Açılan pencerede Özellikler kısmında Hücrelerle taşıma ve boyutlandırmayla ilgili seçenekler var. Size uygun seçeneği seçip işlemi tamamlayın.
Denedim olmadı herkes öyle yazmış form bir türlü olmadı

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Herkesin verdiği çözüm olmuyorsa muhtemelen sorunu anlatamıyorsunuzdur. Örnek dosya paylaşmayı deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2016
Normal bildiğiniz Excel sayfa commant butonlar aşağı yukarı yaparar Ken butonlar da gidip geliyor dediğiniz yerde 3 seçenek var ayrı ayrı denedim olmadı fromda yazanlarda yapmamışlar yani kimse yapamamis

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sorun sanıyorum sayfa kaydırırken düğmelerin görüş alanından çıkması. Eğer öyleyse düğmelerinizi "bölmeleri dondur" Özelliğiyle sürekli görünür yapabilirsiniz. Düğmeleri sayfada sürekli görünecek kısma yerleştirin ve bölmeleri dondurun. Bu özellik görünüm menüsündedir.

Başka bir çözüm de düğmeleri seçili hücreye göre konumlandıran makro komutudur. Bununla ilgili forumda arama yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2016
Sorun sanıyorum sayfa kaydırırken düğmelerin görüş alanından çıkması. Eğer öyleyse düğmelerinizi "bölmeleri dondur" Özelliğiyle sürekli görünür yapabilirsiniz. Düğmeleri sayfada sürekli görünecek kısma yerleştirin ve bölmeleri dondurun. Bu özellik görünüm menüsündedir.

Başka bir çözüm de düğmeleri seçili hücreye göre konumlandıran makro komutudur. Bununla ilgili forumda arama yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim onu biliyorum da butonlar alt alta sıralamak istiyordum

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Düğmeleri sol üst köşeye koyup öyle dondurabilirsiniz ya da önceki mesajımda belirttiğim gibi seçili hücreye göre düğmeyi konumlandıran kod kullanabilirsiniz. Bu durumda sayfa değişince değil de hücre seçince düğmeler yer değiştirir.