Buton ve Hücre Seçilmesini engelleme
Arkadaşlar belki küçük bir sorun herhalde ama bulamadım nasıl yapıldığını yardımcı olursanız çok tsk ederim.
Excel sayfasında bir depo envanter sayfası oluşturdum aşağıdaki kodları Thiswoorkbook sayfasına yazdım açılışta istediğim gibi açılıyor ve kapanıyor ama sayfanın en üstünde envanterin tümü göster düşük olanları göster stok bul v.b. butonlar var bunların üzerinde sağ tuşa bastıgımızda butonu seçebiliyorum benim istediğim seçilmemesi ve adının değiştirilmemesi ayrıca bu sayfada bazı hücreler var örnek a455 c455 d455 gibi bunlarında seçilmemesini istemiyorum hücrenin üzerine tıklandığında otomatik olarak a7 hücresine yönlerdirmesini istiyorum. Bir ufak sorun daha var excelde dosya düzen görünüm düzen menüleri kayboldu ve geri getiremiyorum bir kod denemiştim sonra böle oldu nasıl geri getirebilirim. Şimdiden yardımlarınız için çok tsk ler.
Private Sub Workbook_Open()
Dim cb As CommandBar
Application.DisplayFormulaBar = False
For Each cb In Application.CommandBars
cb.Enabled = False
Next cb
With ActiveWindow
.DisplayHeadings = False
.DisplayHorizontalScrollBar = False
.DisplayVerticalScrollBar = False
.DisplayWorkbookTabs = False
End With
End Sub
Private Sub Workbook_Beforeclose(cancel As Boolean)
Dim cb As CommandBar
Application.DisplayFormulaBar = True
cb.Enabled = True
Next cb
With ActiveWindow
.DisplayHeadings = True
.DisplayHorizontalScrollBar = True
.DisplayVerticalScrollBar = True
.DisplayWorkbookTabs = True
End With
Workbooks("envanter.XLS").Save
End Sub
Arkadaşlar belki küçük bir sorun herhalde ama bulamadım nasıl yapıldığını yardımcı olursanız çok tsk ederim.
Excel sayfasında bir depo envanter sayfası oluşturdum aşağıdaki kodları Thiswoorkbook sayfasına yazdım açılışta istediğim gibi açılıyor ve kapanıyor ama sayfanın en üstünde envanterin tümü göster düşük olanları göster stok bul v.b. butonlar var bunların üzerinde sağ tuşa bastıgımızda butonu seçebiliyorum benim istediğim seçilmemesi ve adının değiştirilmemesi ayrıca bu sayfada bazı hücreler var örnek a455 c455 d455 gibi bunlarında seçilmemesini istemiyorum hücrenin üzerine tıklandığında otomatik olarak a7 hücresine yönlerdirmesini istiyorum. Bir ufak sorun daha var excelde dosya düzen görünüm düzen menüleri kayboldu ve geri getiremiyorum bir kod denemiştim sonra böle oldu nasıl geri getirebilirim. Şimdiden yardımlarınız için çok tsk ler.
Private Sub Workbook_Open()
Dim cb As CommandBar
Application.DisplayFormulaBar = False
cb.Enabled = False
Next cb
With ActiveWindow
.DisplayHeadings = False
.DisplayHorizontalScrollBar = False
.DisplayVerticalScrollBar = False
.DisplayWorkbookTabs = False
End With
End Sub
Private Sub Workbook_Beforeclose(cancel As Boolean)
Dim cb As CommandBar
Application.DisplayFormulaBar = True
cb.Enabled = True
Next cb
With ActiveWindow
.DisplayHeadings = True
.DisplayHorizontalScrollBar = True
.DisplayVerticalScrollBar = True
.DisplayWorkbookTabs = True
End With
Workbooks("envanter.XLS").Save