DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
aşağıdaki kod aktif sayfada belirtiiğiniz arlıklardaki hücreleri siler.Dağa fazla silinecek aralık varsa ayni formatta silinecek aralıkları yazıp ekleyebilirsiniz.Orion2
öncelikle ilginden dolayı teşekkür ederim şimdi benim sıkıntımı tam olarak anlatayım isterseniz yapılacak çalışma sayfasını göndermeme gerek varmı bilmiyorum ama benim 7 gün yani 7 syafadan oluşan dosya var bunlar bir hafta sonunda istenen günü sayfayı buyon yardımıyla istenen hücreleri
örneğin silinecek hücreler a6dan a20 ye a22den a26 b6dan b20 c5 den c15 gibi bayağı uzun ben bunu hücre kilitleme özelliği ile de kapattım kilitli olmayan hücreleri silebilmek istiyorum yardımcı butonlar yardımıyla bilmem anladınızmı çok karışık ama yardımınızı bekliyorum
activesheet.range("A6:A20,A22:A26,B6:B20,C5:C15")..ClearContents
Aşağıdaki kodlar , Sayfa1 ve Sayfa2'yi siler.sayfa1 ve sayfa2 bunlar için ayrı ayrı silme işlemi yapacağım uyarı mesajı vererk nasıl yaparız uyarı mesajı verecek evet hayır gibi
Sub sil()
Dim i As Byte
For i = 1 To 2
If MsgBox("Sayfa" & i & " deki hücreleri silmek istiyomusunuz?", vbYesNo) = vbYes Then
Sheets("Sayfa" & i).Range("A6:A20,A22:A26,B6:B20,C5:C15").ClearContents
End If
Next i
End Sub
Dim i As Byte
Dim sor1, sor2
sor1 = InputBox("ŞİFREYİ GİRİNİZ", "Şifreyi yazınız")
If sor1 = "şifre" Then 'buraya şifrenizi yazınız
sor2 = MsgBox("Silmek istediğinizden emin misiniz?", vbQuestion + vbYesNo, "Silme İşlemi")
Select Case sor2
Case vbYes
For i = 1 To 4
Sheets(("Sayfa" & i)).Range("A6:A20,A22:A26,B6:B20,C5:C15").ClearContents
Next
End Select
Else
MsgBox "HATALI ŞİFRE"
End If