Butonlardaki resimler

Excel Vers. ve Dili
excel- 2003 Türkçe
benim sormak istediğim bazı dosyalarda butonlar üzerinde resmiler var. Örnek Disket resmi gibi ben o dosyalardan butonu kopyalayıp benim dosyaya yapıştırdığım zaman hata veriyor.

Diğer dosyalardaki resimleri ben kendi dosyama nasıl eklerim.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın ferhatgurbuz,

Kod bölümüne geçerek formunuzun üzerindeki butona 1 kez tıklayın ve properties bölümünün "picture" kısmından butonunuza resim ekleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel- 2003 Türkçe
Şaban hocam peki o resimleri nerden bulabiliriz. Bilgisayarın kendindemi var o resimler yada kendi resim klasörümüzden mi ekliyoruz.

Excel Vers. ve Dili
excel- 2003 Türkçe
arkadaşlar İconları da buldum ama bunları butonlara eklediğim zaman çok küçük kalıyorlar. Bunların boyutunu nasıl büyütebilirim.

Excel Vers. ve Dili
excel- 2003 Türkçe
Hangi iconları Userform üzerindeki butonlara yerleştirebilirim.Yani uzantısı ne olacak

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın ferhatgurbuz,

İkonların uzantıları .ico 'dur.

Yukarıdaki linkteki resimler .ico dosyası değil bildiğimiz .jpg (resim) dosyasıdır. Size 2 nolu mesajda belirtiğim üzere formunuz üzerindeki butona 1 kez tıklayıp, Properties kısmından Picture'ye tıklayın. Ve linkte verilen (makinenize indirin) resimlerden birinin yolunu gösterin. İlgili resim buton üzerine yerleşecektir.

Bunun yanında .ico dosyaları nerede lazım olur derseniz, formdaki butonun üzerine gelindiğinde fare imlecinin şekil değiştirmesi için kullanılır. Nasıl yapılır ? Buton'a 1 kez tıklayın, properties bölümünden MouseIcon'a tıklayın ve bilgisayarınızda (*.ico diye arattırırsanız bulursunuz) .ico doslarından birinin yolunu gösterin.

Formunuzu çalıştırıp butonun üzerine geldiğinizde fare imlecinin şekil değiştirdiğini görürsünüz.