çalışan agırlıgına gore personel dagıtım sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar yapmak istediğim belli sayıdaki personeli magaza calısan sayısı agırlıklarına gore dagıtmak; fakat bellı sayıdaki dagıtacagım personel sayısı degisim gösterebiliyor. G2 hucresındeki listeye otomatik olarak sayıyı secebiliyoruz. Ancak yuzdeye gore dagıtırken toplam personeli dagıtmıyor.

Formulu roundup,matc ile denedim yapamadım. Her seferinde dagıtılacak personel sayısı degistiğinde(g2) en yuksek calısan agırlıgına sahip işyerlerine göre dagıtım formulu yazabilir miyiz.

Tesekkurler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar : )

Ben yalnızca max(aralık secimi) formülü ile en yüksek degere göre Roundup yapıp o degerin oldugunu yukarı yuvarlayabiliryorum. Daha ileri seviyede "en yüksek x sayıdaki değere" göre işlem yapacak bir formüle ihtiyacım var. Buradaki x ise dagıtılacak personel sayısına göre otomatik degismeli. Aksi halde, Her senaryo için formül yazılması gerekiyor.
Ustalar, Yardımcı olabilir misiniz? :)
Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
koray bey teşekkürler.

Bu makroyu biraz daha geliştirip, toplam çalışan sayısını bu yüzdeye göre (roundup veya match ile ben yapamadım, ama yapılır gibi duruyor) kişi sayısı olarak bir sütuna getirtmemiz mümkün müdür? yani 5 kişi dağıtılacaksa, bu makro ile ortaya çıkan en yüksek ağırlıklı 5 kişiye 1'er 1'er dağıtmamız mümkün müdür?

Teşekkür ederim tekrar