Çalışma Alanı Kısıtlama

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Aslında aradığım konuya benzer konular mevcut fakat ihtiyaçlarıma karşılık vermiyorlar :( bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var.

Yapmak İstediğim tam olarak şu; bir excel sayfasında sadece 9. satırın $b:$o kolonlarının yazılabilir olmasını istiyorum.

Ancak bu sayfa başka bir program tarafından düzenleniyor ve o program autofit özelliğini kullandığı için kilitleme yöntemini kullanamıyorum (kilitleme yaptığımda program hata veriyor). Tüm bu şartlarda ne yapmam gerekiyor?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sayfayı korumaya alırken eğer autofit sütunlar için kullanılıyorsa "sütunları biçimle", satırlar için kullanılıyorsa "satırları biçimle" kutularını işaretleyin. Böylece hata vermeyecektir.

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Hocam çok teşekkürler. Sanırım istediğimi bu şekilde elde edeceğim :) Nasılda dikkat etmemişim :(

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Hocam istediğim olmadı maalesef :( aslında anlattığım hatanın önüne geçtim. Bu sefer tam olarak yapmaya çalıştığım işlemi aktarmaya çalışayım, umarım yardımınız dokunur.

Bir programımız var bu program verilerini her seferinde bir alt satıra atarak excel sayfasına aktarıyor. Benim yapmak istediğim programın her seferinde aynı satıra yazması. Programa müdahale edemiyorum. Kilitli olduğunda önce "autofit" hatasıyla karşılaşıyordum şimdi onu aştım fakat program bir alt satıra yazmak istediğinde bu sefer de "sayfa korumalı" hatası vermekte :( Bunun önüne nasıl geçebilirim?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
.......Bir programımız var bu program verilerini her seferinde bir alt satıra atarak excel sayfasına aktarıyor. Benim yapmak istediğim programın her seferinde aynı satıra yazması......
Kasdettiğiniz program excelde yazılmış bir program ise en pratik çözüm bu programa müdahele etmektir. Değilse programın verileri aktardığı excel dosyasının bir örneğini ekleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Maalesef programa müdahale şansımız yok.
Orijinal dosyalar bunlar ancak programdan başka dosya seçebiliyor veya yeni dosya oluşturabiliyoruz. Programı da eklerdim ancak program bir makineye bağlı olarak çalışıyor. Komutları makineden alıyor.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu dosyaların hepsi birbirinden farklı görünüyor. Bir dosya üzerinden örnek vererek istediğinizi açıklarmısınız.

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Hocam ekteki bu dosya veri girilmiş hali. Göreceğiniz gibi hep alt alta aktarıyor. ben ise her yazma komutunu aldığında 9. satırın B sütunundan başlayarak yazmasını istiyorum