Çalışma çizelgesi

sward175

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Microsoft Office 365 Tr 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-06-2024
Herkese merhabalar,

Ekli dosyada Aylık çalışma programı bulunuyor, Bunu yandaki gibi çizelge durumuna getirmem için formül desteğine ihtiyacım var.
Yardımlarınızı rica ederim.
saygılarımla,
sward175

Ekli dosyalar

sward175

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
04-06-2024
Herkese Merhabalar,

Dosyayı daha anlaşılır vaziyete getirerek tekrar yardım istiyorum.

B2:AE8 Aralığında 1,2,3 vardiya düzeni ve HT hafta tatili Yİ yıllık izin biçiminde bir tablo oluşturuyoruz. Yapmak istediğim kişi ve gün 1,2,2 ise bu hücreye "7,5",bunun dışında hücrede ne yazıyorsa bu hücreye de yazmasını istiyorum. Bunun için formül desteğinizi rica ederim.

Bu hücreye de aynı tarihleri kullanarak alt listedeki fazla mesai saatlerini işlemek istiyorum.

Yardımlarınız için teşekkür eder işlerinizde başarılar, yaşamınızda sağlık ve sıhhatler dilerim.
Saygılarımla,
sward175

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Anladığım kadarıyla; A:AE sütun aralığındaki alt alta iki tabloyu, AJ sütunundan itibaren bir anlamda birleştirmek istiyorsunuz.
İsimlerin üç tabloda da aynı sırayla yer aldığı varsayılmıştır.

-- Aşağıdaki formülü AJ3 hücresine uygulayın ve sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
-- Ardından da AJ ve devamındaki alana koşullu biçimlendirme uygulayarak HT, Yİ gibi verilerin renklendirilmesini sağlayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($AH3="Fazla Mesai";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($AH3="Fazla Mesai";$A$9;$A$1);[COLOR="red"]SATIR()[/COLOR]/2-($AH3="Fazla Mesai");[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR](A1));[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($AH3="Fazla Mesai";$A$9;$A$1);[COLOR="red"]SATIR()[/COLOR]/2-($AH3="Fazla Mesai");[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR](A1)));7,5;[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($AH3="Fazla Mesai";$A$9;$A$1);[COLOR="red"]SATIR()[/COLOR]/2-($AH3="Fazla Mesai");[COLOR="Red"]SÜTUN[/COLOR](A1))))

sward175

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
04-06-2024
Ömer Bey, Merhaba,
Her zamanki gibi yardımınızı esirgemediğiniz için teşekkür eder, Emeklilik yaşamınızda güzellikler dilerim. Sağ olun,

Saygılarımla,
sward175

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Estağfurullah.
Kolay gelsin.
.