Çalışma Kitabımdaki Seçtiğim sayfayı, yeni(boş) excel kitabına nasıl kopyalarım?

Ustadlarım merhabalar,
Excel VBA konusunda acemiyim. VBA ile excelin kolaylığını gördükten sonra ben de işimle ilgili formlarımı düzenlemek adına birşeyler yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum efendim. İlginize şimdiden teşekkürler. Bu sitede çok aradım sorunumu çözemedim.
SORUM ŞU : 50.000 kişilik bir Listem var("KARAR" sayfası). Bu listede 2 sütunda veri değişikliği yapıyorum ("M" ve "N" Sütunlarında=Açıklama ve Karar sütunu). Süzme işlemini "B" yani T.C. No. sütunundan yapıyorum.
Excel Çalışma kitabımdaki bir sayfayının (Örn."KARAR" sayfası) A4:N52000 arasını(seçili alanımı) yeni bir excel çalışma kitabına satır ve sütun biçimleri ile birlikte kopyalamak istiyorum.
1. SORU : BAŞKA KİTABA NASIL KOPYALARIM ?
Doğrusu ben bu sayfayı email ile göndereceğim gönderdiğim yerde üzerleri işlendikten sonra tekrar bana gelecek ve ben bu bilgileri tekrar "KARAR" sayfamdaki verilerin üzerine işleyeceğim.
2. SORU : Gelen bu listeyi tekrar "KARAR" listemdeki kişi listeme TC.No.suna göre nasıl "M" ve "N" sutunlarına verilerini aktarabilirim?
İlginize şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım efendim.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
1. sorunun cevabı:
Kopyalamayı düşündüğünüz sayfanın sayfa ismi üzerine mausla tıklayıp, sağ tuşa basın,
Gelen kısa menüden "TAŞI VEYA KOPYALA"yı seçin
Gelen pencerede "KOPYA OLUŞTUR" sekmesini etkin hale getirin
Üst taraftaki kısa pencerede "YENİ KİTAP" seçeneğini seçip "tamam"a bastağınızda istediğiniz sayfa yeni çalışma kitabına kopyalanmış olur.
2. Sorunun cevabı:
Size geri gelen bilgileri içeren kitap ile sizin eski kitabınızı aynı anda açın. Ancak ikisinin ismi aynı olmamalıdır. Aynı ise küçük bir değişikle farklı bir isim vermelisiniz Yoksa aynı isimde iki kitabı excel açmaz. Biraz önceki yöntemle yeni sayfayı kendi kitabınıza kopyalayabilceğinz gibi, yalnızca düzeltme yapılan sütunların tamamını seçip, kopyalayıp, kendi kitabınızdaki sütuna yapıştırabilirsiniz.
Başarılar.

karagöz55 üstadım,
Yardımınız için öncelikle teşekkür ederim fakat bugüne kadar bunları zaten yapıyorum. Takdir edersinizki Ana listedeki 30000 kişiden haftada ortalama 200 kişiyi (süzüp) seçeceğim. Bunları kopyalarken sayfanın tamamını almak ve aynı sayfadaki diğer bilgilerin de gönderilmesi anlamına geliyor. Bunun gönderilmesi mümkün değil. Kaldı ki gelen verinin bu 30000 kişinin içinden TC.No.suna göre bulup "M" VE "N" sütunlarına işlemek oldukça zor.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
İŞİn Epey Zor
Benİ AŞiyor
Allah Kolaylik Versİn