"Çalışma Sayfasını Koru" Neden çalışma sayfasını korumuyor???

Excel Vers. ve Dili
Office 2003, Office 2007 ve OpenOffice Türkçe
Arkadaşlar merhaba, bir yılın her gününe bir sekme açarak gün içindeki gelir gider'e ilişkin beni tatmin edecek kalemleri girerek bir dosya oluşturdum.

Her sekmede yeşil ile renklendirdiğim hücreler kilitli ve gizli. O hücrelere kesinlikle dokunulmasını istemiyorum. "Sayfayı Koru" dediğimde istediğim sonucu alıyorum. Formüller saklı ve müdahale engellenmiş oluyor. Ancak neredeyse 370 sekme var. Bunların herbirine sayfayı koru vermek benim için bu tabloyu yapmaktan daha zun bir iş :) "Çalışma sayfasını koru" dediğimde ise çalışma penceresi rahatsız edici bir boyuta düşüyor (ve büyütemedim bir türü), bunun yanı sıra güzelim yeşil hücrelerdeki formüller apaçık ortada ve müdahaleye açıklar???

Vesselam:
  • "sayfayı koru" olayını top yekün 370 sekmeye uygulayabileceğim bir yöntem yok mudur?
  • "Çalışma sayfasını koru" tam olarak nedir? Neyi korur? Yapı ve Pencereyi mi??? :???:

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

NOT: Tablo henüz yapım aşamasındadır :) Ağustosun 1'inden itibaren ki sekmelerde formüller mevcut.

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

Dosyanız ekte.
Kod:
Sub koru()
Application.ScreenUpdating = False
For sayfa = 2 To Sheets.Count
Sheets(sayfa).Protect "123"
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Sub koruac()
Sheets(sayfa).Unprotect "123"
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2003, Office 2007 ve OpenOffice Türkçe
Teşekkür.

Üstadım, yaptığın şey süper olmuş!

Yalnız şifre koruması nasıl ekleriz bu koda. Button nasıl ekledin hiç sormuyorum, button'suzda işimi görebilirim. Ama mesela koru makrosunu çalıştırdığımda şifre desteği ekleyebilir miyiz? Yani benim haricimde biri koru ac makrosunu çalıştırmak istediğinde şifre sormasını nasıl sağlarız. Artık bir soru ne kadar daha karmaşık yazılabilir bilmiyorum. :)

Düzeltme: Sorduğum sorunun yanıtı alt+f11 basarak
Visual Basic > Tools > VBAProject Properties > Protection açtıktan sonra
şifreni gir tamam kaydet ve kapat
şeklindeymiş meğer :mrgreen:

Düzeltme2: Arkadaşlar, problemim devam ediyor şöyleki; Makro ile yapacağım koruma diğer bir bilisayarda aktif değil çünkü excel makroyu çalıştırmak için seviyenin indirilmesini istiyor. Benim koruma amacımda formullerin gizli kaması ve müdahaleye kapatılması olduğu için, bunu kullanacak 3. kişiler bilinçli veya bilinçsiz makroyu çalışırmayacaklardır.
Sanırım derdimi daha iyi ifade edebileceğim yeni bi konu açmam gerekiyor :(

Teşekkürler.

Dosyanız ekte.
Kod:
Sub koru()
Sheets(sayfa).Protect "123"
Next
End Sub
Sub koruac()