Cari Hesap, Gelir-Gider Takibi

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
Cari Hesap, Gelir-Gider Takibi yapılabilecek bir excel dosyası hazırlamam lazım. Ancak bir türlü beceremedim.

Aslında yapmak istediğim Satış Faturası, Gelir ve Gider olarak üç ortak sayfam var tüm veri girişi buraya yapılacak. Burada yer alan bilgilere göre müşteri sütünunda yazan isme göre cari hesap kartına gidecek. Yani Satış Faturasında A müşteri yazdığımda burdaki bilgiler Cari Hesap Kartı sayfasındaki A müşterisine gidecek. Ama Satış faturası bölümüne kestiğim faturalar karışık yazılacağı için burdaki bilgiler müşteri adına göre cari hesap kartına gitmeli. Yine aynı şekilde gelir kısmında yer alan bilgilerde böyle olacak. Ayrıca birde giderler kartındaki bilgilere göre genel durumu gösteren bir sayfa olcak ama bir türlü beceremedim. Çok karışık gibi geliyor. Özellikle isme göre cari hesap kartı oluşturma.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Örnek dosyayı da ekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Hata

cari kısımda c1 hücresinde müşteri isimleri yok onu nerden düzeltiriz

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Yukarıdaki uygulama data sayfasında işlem türü gelir olanların listesini cari sayfasında C1 hücresinde belirliyor.
Eğer tabloyu bu şekliyle kullanacaksanız sorunsuz çalışıyor.
İstediğiniz data sayfasında "satıcı/kurum müşteri" başlığı altındakilerin tamamının cari sayfasında C1 hücresine gelmesi ise;
data sayfasında M2 hücresine;
=EĞER(C2="";"";EĞER(EĞERSAY($C$1:C2;C2)=1;EĞERSAY($M$1:M1;">0")+1;""))
data sayfasında O2 hücresine;
=EĞER(YADA(C2<>isim;A2="");"";EĞERSAY($O$1:O1;">0")+1)
formüllerini uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
Sonuç yeterli değilse istediklerinizi belirten örnek tablonuzu ekleyin.
İyi çalışmalar.