Carideki bakiye hataları

Arkadaşlar Merhaba

Her gün mal sattıgımız bir çok firma var.
Bunların hesaplarını tutmak için ekteki tabloyu hazırladım.
Ancak aşağıdaki sorunları bir türlü çözemedim.

1.Kırmızı hücrelere değer girmeyince bakiye hücresi boş kalıyor (üsteki en son değeri yazmasını istiyorum).
2.Yeşil hücredeki bakiye 0 olunca boş kalıyor (0 değerini göstermesini istiyorum).

İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.

Makrosuz çözüm tercihimdir.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Arkadaşlar Merhaba

Her gün mal sattıgımız bir çok firma var.
Bunların hesaplarını tutmak için ekteki tabloyu hazırladım.
Ancak aşağıdaki sorunları bir türlü çözemedim.

1.Kırmızı hücrelere değer girmeyince bakiye hücresi boş kalıyor (üsteki en son değeri yazmasını istiyorum).
2.Yeşil hücredeki bakiye 0 olunca boş kalıyor (0 değerini göstermesini istiyorum).

İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.

Makrosuz çözüm tercihimdir.
eki inceleyin lütfen

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

H8 hücresindeki formülü aşağıdaki şekilde değiştirip alt hücrelere sürükleyiniz.

Kod:
=EĞER(TOPLAM($F$5:F8)-TOPLAM($G$5:G8)=0;"";TOPLAM($F$5:F8)-TOPLAM($G$5:G8))
Ayrıca ARAÇLAR-SEÇENEKLER-GÖRÜNÜM bölümündeki "Sıfır Değerleri" seçeneğini aktif hale getirin. Bu şekilde sıfırları görünür yaparsınız.

0 sorunu

Arkadaşlar tekrar merhaba.

Öncelikle İhsan tank ve Korhan Ayhan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, ilgilerinden dolayı.

İhsan tank arkadaşın çözümünden faydalandım, Korhan Ayhan arkadaşın formülünü kopyaladığımda ad hatası verdi.

Dosyadaki bakiye sütünundaki 0 ları göstermeme-sarı hücrelerdeki gibi- sorunu (ARAÇLAR-SEÇENEKLER-GÖRÜNÜM bölümündeki "Sıfır Değerleri" seçeneğini aktif hale getirmeme rağmen)
çözümlenmedi, zannedersem içerisinde formül olmasından dolayı.

Bu konudaki yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Arkadaşlar tekrar merhaba.

Öncelikle İhsan tank ve Korhan Ayhan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, ilgilerinden dolayı.

İhsan tank arkadaşın çözümünden faydalandım, Korhan Ayhan arkadaşın formülünü kopyaladığımda ad hatası verdi.

Dosyadaki bakiye sütünundaki 0 ları göstermeme-sarı hücrelerdeki gibi- sorunu (ARAÇLAR-SEÇENEKLER-GÖRÜNÜM bölümündeki "Sıfır Değerleri" seçeneğini aktif hale getirmeme rağmen)
çözümlenmedi, zannedersem içerisinde formül olmasından dolayı.

Bu konudaki yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
H9 hücresindeki formülü
Kod:
=EĞER(C9+D9="";H8;EĞER(TOPLA($F$5:F9)-TOPLA($G$5:G9)=0;H8;TOPLA($F$5:F9)-TOPLA($G$5:G9)))
bununla değişiniz.
eki inceleyiniz.
sıfırlar çıkıyor diye herhangi bir işlem yapmadım.

Ekli dosyalar

Başka bir sorun.

Yine Merhaba.

Bu seferde sarı hücrelere bakiye kadar değer yazınca, kırmızı hücrede sıfır değeri çıkması gerekirken, üsteki değer aynen devam ediyor.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Yine Merhaba.

Bu seferde sarı hücrelere bakiye kadar değer yazınca, kırmızı hücrede sıfır değeri çıkması gerekirken, üsteki değer aynen devam ediyor.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.
H9 hücresindeki formülü
Kod:
=EĞER(C9+D9="";H8;EĞER(TOPLA($F$5:F9)-TOPLA($G$5:G9)=0;H8-G9;TOPLA($F$5:F9)-TOPLA($G$5:G9)))
bununla değişiniz.

Yine Merhaba 2

İhsan Bey İlginize tekrar teşekkür ediyorum.

Bu seferde başka bir hata çıkmaya başladı..

Sarı hücreye bakiye kadar veya daha az ödeme yapınca kırmızı hücre doğru değeri gösteriyor.

Sarı hücreye bakiye + o günkü satış kadar ödeme yapınca ise kırmızı hücre o günkü değeri görmüyor, önceki günkü değeri yazıyor.

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
tam olarak bu dosyada ne yapmak istiyorsun
toplam'dan ödemeyi çıkartıp her satırda bakiye göstermeye mi çalışıyorsunuz.

Bakiye sorunlarına devam!!!

İhsan Bey.

Sorumu Elimden geldiğince açıklamaya çalışayım.

Derman firmasının 100 tl (yeşil hücre) bakiyesi yani bize borcu var, o gün 25 tl (mavi hücre) satış yapılmış ve borcu (bakiye + o günkü satış 100+25=125)olmuş.

Derman firma sı 125 tl ödeyeyim borcum sıfırlansın diyor ve 125 tl (sarı hücre)bize ödeme yapıyor,

normalde bu işlem sonucunda bakiye hücresinde (kırmızı hücre) 0 yazması gerekirken -25 yazıyor,

yani formül o günkü satış olan 25 tl (mavi hücre)yi görmüyor.

Diğer bütün ödemelerde (bakiye+o günkü satış toplamı haricindeki), formül doğru sonucu veriyor.

İnşaallah anlatabilmişimdir.

İlginize teşekkürler.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan Bey.

Sorumu Elimden geldiğince açıklamaya çalışayım.

Derman firmasının 100 tl (yeşil hücre) bakiyesi yani bize borcu var, o gün 25 tl (mavi hücre) satış yapılmış ve borcu (bakiye + o günkü satış 100+25=125)olmuş.

Derman firma sı 125 tl ödeyeyim borcum sıfırlansın diyor ve 125 tl (sarı hücre)bize ödeme yapıyor,

normalde bu işlem sonucunda bakiye hücresinde (kırmızı hücre) 0 yazması gerekirken -25 yazıyor,

yani formül o günkü satış olan 25 tl (mavi hücre)yi görmüyor.

Diğer bütün ödemelerde (bakiye+o günkü satış toplamı haricindeki), formül doğru sonucu veriyor.

İnşaallah anlatabilmişimdir.

İlginize teşekkürler.
formülleri boşuna uzatmayın kısaltıldı formülleriniz bu şekilde kullanınız

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
valör hesaplama

arkadaşlar benim valör hesaplayabilmem için bi tabloya ihtiyacım var yani örneğin bir kaç kalemde fatura kesip 2 ay vadeli 10000 tl lik satış yaptığım bir firmadan bana gelen ödeme 3 ay vadeli ve 5000 tl aradaki borç bakiyesine kaç gün vadeli çek vermeli ki ben zarar etmiyim nasıl yapabilirim valör hesabından pek anlamadığım için yapamadım yardım edermisiniz

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
elimde şöyle bi tablo var sabahtır uğraşıyom olmadı ya.saha doğrusu istenilen sonucu vermiyo

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
arkadaşlar yardımınız gerek :(