çarpım işleminde boş hücreyi sıfır alıyor

Excel Vers. ve Dili
2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-02-2021
merhaba arkadaşlar

a*b*c*d=e

"a" sabit değere sahip ama bazen "b" ile bazen"c" ile bazende "d" ile çarpımı yapılacak ancak =a+b+c+d yaptığım zaman sonuç "0" çıkıyor aradaki boş hücreyi sıfır olarak algılıyor. nasıl başa çıkabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim. İyiki iyi insanlar var

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=ÇARPIM(A1:D1)
.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Sorunuz anlaşılmıyor. Veya ben anlayamadım. Bir örnek dosya eklerseniz iyi olur düşüncesindeyim.

.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
.

Sorunuz anlaşılmıyor. Veya ben anlayamadım. Bir örnek dosya eklerseniz iyi olur düşüncesindeyim.

.
İdris Bey, sanırım aşağıdaki alıntıda belirttiğim (+) işaretleri aslında (*) olacaktı ama, soruyu soran arkadaş yanlış yazdı. Soruyu okuyunca ben de anlamamıştım, ama neyse ki Ömer Bey bizden daha iyiymiş .... :biggrin:

merhaba arkadaşlar

a*b*c*d=e

"a" sabit değere sahip ama bazen "b" ile bazen"c" ile bazende "d" ile çarpımı yapılacak ancak =a+b+c+d yaptığım zaman sonuç "0" çıkıyor aradaki boş hücreyi sıfır olarak algılıyor. nasıl başa çıkabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim. İyiki iyi insanlar var

.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
İdris Bey, sanırım aşağıdaki alıntıda belirttiğim (+) işaretleri aslında (*) olacaktı ama, soruyu soran arkadaş yanlış yazdı. Soruyu okuyunca ben de anlamamıştım, ama neyse ki Ömer Bey bizden daha iyiymiş .
...

.:):hey:

.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
İdris Bey, sanırım aşağıdaki alıntıda belirttiğim (+) işaretleri aslında (*) olacaktı ama, soruyu soran arkadaş yanlış yazdı. Soruyu okuyunca ben de anlamamıştım, ama neyse ki Ömer Bey bizden daha iyiymiş .... :biggrin:

.
....
:biggrin: :biggrin:

.