çeşitli raporlar oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhabalar,
Ben ilkokulda öğretmenim. Çocuklara yaptığım sınavlardan ayrıntılı bir rapor oluşturma istiyorum. yardım edebilecek var mı acaba?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Örnek verilerinizle birlikte dosyanızı ekleyin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Osman Bey merhaba. Bir soru sormuşsunuz ama ben sorunuzun yanıtını bilmiyorum. Sizden bir şey öğrenmek istiyorum. Tabloyu inceledim.Mesela Rapor ' a bastığınız zaman başka bir sekmeye otomatik geçiş yapıyor. Bunu ben nasıl yapabilirim? Teşekkür ederim

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Anladığım kadarıyla birşeyler yaptım.
Ama açıklama eksik yada ben anlamadım.
Anlayamadığım:
Bu tabloyu kim kullanacak? (branş öğretmeni mi , sınıf öğretmeni mi?)
Kullanıcıya göre ortalamada farklılık gösterecek.
Ders adına göre ortalama, soku adına göre ortalama , sınıf geneline göre ortalama vs..
Yinede eki inceleyin.
Eksikleri varsa giderelim.
İyi çalışmalar.

Link:

https://www.dosyaupload.com/fhyG

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
muygun bey, ben sınıf öğretmeniyim. yaptığım etkinliklerin ve öğrencilerin öğrenme seviyelerini görebilmek ve velilerini bilgilendirebilmek için bir rapor oluşturmak istiyorum. bu raporuda;

öncelikle sınıf listesini ve dersin kazanımlarını girmek istiyorum. girdiğim kazanımlara göre öğrencinin o kazanımı ne kadar kazandığına dair notu girip öğrencilerin ortalaması, sınıf içindeki sırası, ortalamadan ne kadar yüksekte olup olmadığı gibi (önceki gönderdiğim ekte göstermeye çalıştığım gibi) bir rapor hazırlamak istiyorum. herkesin notunu girdikten sonra herkes için yazdırılmak üzere ayrı bir sayfada rapor olmasını istiyorum.

ayrıca yaptığınız çalışmaya baktım. çalışmanız gayet güzel ama her ders için ayrı bir rapor oluşturmak istiyorum. meseala türkçe bir sayfada matematik bir sayfada olsun istiyorum.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Osman Bey merhaba. Bir soru sormuşsunuz ama ben sorunuzun yanıtını bilmiyorum. Sizden bir şey öğrenmek istiyorum. Tabloyu inceledim.Mesela Rapor ' a bastığınız zaman başka bir sekmeye otomatik geçiş yapıyor. Bunu ben nasıl yapabilirim? Teşekkür ederim
basıpta gitmek isteiğiniz ( misal benim rapor hücrem gibi ) hücreye köprü oluşturmanız gerekiyor. bu şekilde yaptım.

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
muygun bey, ben sınıf öğretmeniyim. yaptığım etkinliklerin ve öğrencilerin öğrenme seviyelerini görebilmek ve velilerini bilgilendirebilmek için bir rapor oluşturmak istiyorum. bu raporuda;

öncelikle sınıf listesini ve dersin kazanımlarını girmek istiyorum. girdiğim kazanımlara göre öğrencinin o kazanımı ne kadar kazandığına dair notu girip öğrencilerin ortalaması, sınıf içindeki sırası, ortalamadan ne kadar yüksekte olup olmadığı gibi (önceki gönderdiğim ekte göstermeye çalıştığım gibi) bir rapor hazırlamak istiyorum. herkesin notunu girdikten sonra herkes için yazdırılmak üzere ayrı bir sayfada rapor olmasını istiyorum.

ayrıca yaptığınız çalışmaya baktım. çalışmanız gayet güzel ama her ders için ayrı bir rapor oluşturmak istiyorum. meseala türkçe bir sayfada matematik bir sayfada olsun istiyorum.
yukarıdaki yazdığımı düzenleyemediğim için tekrar yazıyorum.

öncelikle sınıf listesini ve dersin kazanımlarını girmek istiyorum. girdiğim kazanımlara göre öğrencinin o kazanımı ne kadar kazandığına dair notu girip öğrencilerin ortalaması, sınıf içindeki sırası, ortalamadan ne kadar yüksekte olup olmadığı gibi (önceki gönderdiğim ekte göstermeye çalıştığım gibi) bir rapor hazırlamak istiyorum.ve bu rapor o zamana kadar yaptığım tüm değerlendirmeleri girmek istiyorum. Örneğin türkçe dersinden 5 sınav yaptım ve iyi okur kazanımından öğrenci farklı puanlar aldı. bu puanları yazıp rapor kısmında puan yerine çocuğun ortalaması yazsa daha iyi olur.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Osman bey;
Örneğinizle son yazdığınız istekleriniz örtüşmüyor ve birçok bilinmez var.
Tek bir ders üzerinden çözüm üretelim. (sonra bunu isteğe bağlı değişken ile çoğaltırız.)
Kazanımı nasıl gireceksiniz?
-Tarih ,öğr.adı ,kazanım adı , kazanım notu gibi mi?
-Liste ve kazanım adı sabit. gidip yerine yerleşmeli mi?
-ortalama için tüm sınıf ve tüm liste mi baz alınacak?
-ortalama için tüm liste tek kazanım adı mı baz alınacak?
Rapor bence her türlü yetersiz. (madem birden çok kazanım yada sınavınız var. Bunun raporda gözükmesi gerekli
Tüm değerlendirmeler derken bir öğrenciye ait bir dersin kaç değerlendirme olabilir (tahmini üst limit)
Bu soruları netleştirin.
Buna göre;
kazanım/sınavların girildiği bir giriş sayfası,
kazanım/sınavların kaydedildiği bir data sayfası,
ve bir rapor sayfası ile sonuca gidilebilir.
İsteğe bağlı resimli sınıf listesi , resimli rapor sayfası oluşturulabilir.
Kanaat yorumunuz her sınav için yada bir tane olabilir. (bu sınav notu girişinde kaydedilir.)
Bunları netleştirin. (ve mümkünse sizce mahsuru yoksa altın üye olun. Bu çalışma birden çok dosya paylaşımı gerektirecek.)
İyi çalışmalar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Osman bey;
Eğitimin dışında biri değilim. Ama Milli eğitimdeki usulü bilmiyorum.
Bu nedenle sizin tabloyu oluşturmanızı istedim. (Ne yazıkki net açıklama yapmamışsınız. Bilhassa ortalama konusunda...)
Neyse eki deneyin. Anlamadıklarımı dosya içerisinde belirttim.
İyi çalışmalar.

Link:
https://www.dosyaupload.com/fieW

Ekli dosyalar