Çevrim Süresi Hesaplatma

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar Arkadaşlar. Ekteki dosyada çevrim süresini hesaplattım ancak çevrim süresini normal sayı gibi hesaplıyor. Yani 90 sn yazıyor ama başka bir yerde 1,3 oluyor ikisi de aynı şey ama birbirinden farklı çıkıyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz. Çok acil gerekli bir işlem yapmam lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
kolay gelsin
excelde sayıları son rakamına nasıl sayabiliriz

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhabalar Arkadaşlar. Ekteki dosyada çevrim süresini hesaplattım ancak çevrim süresini normal sayı gibi hesaplıyor. Yani 90 sn yazıyor ama başka bir yerde 1,3 oluyor ikisi de aynı şey ama birbirinden farklı çıkıyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz. Çok acil gerekli bir işlem yapmam lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Çok teşekkür ederim. Yalnız çevrim süresini hesaplatmadaki formülün mantığı nedir tam olarak ezbere kopyala yapıştır yaptığım zaman öğrenemiyorum da. açıklarsanız çok sevinirim. Tekrar sağolun

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Çok teşekkür ederim. Yalnız çevrim süresini hesaplatmadaki formülün mantığı nedir tam olarak ezbere kopyala yapıştır yaptığım zaman öğrenemiyorum da. açıklarsanız çok sevinirim. Tekrar sağolun
Merhaba;
Yapılan işlem ;
D sütununda;
B ve C sütun veri farkının saniye cinsinden değeri bulunup, Bulunan değer adet değerine bölünerek bu değer E sütununda zaman formülü ile saate çevrilmesidir.
Sitede SAAT,DAKİKA,SANİYE,ZAMAN ve TAMSAYI işlevleri ile ilgili araştırma yaparsanız daha geniş açıklama ve örneklere ulaşırsınız.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007
Çok çok teşekkür ederim. İyi günler