Checkbox ile Dikdörtgen Cizdirme

tristanfermat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-08-2026
Merhaba,
Ekteki dosyada bir userform hazirladim. Textbox kismina sayiyi girince label13'e yaziyor ve checkboxlar ile bu sayiyi düsürebiliyoruz. Sorum checkboxlardaki degerleri dikdörtgen olarak cizdirebilir miyiz? Örnegin duvar uzunlugu 500 ben bulasik makinesini 60 seciyorum hemen 60x60 lik bir dikdörtgen(kare) geliyor. Onun yanina 40 lik bir dolap seciyorum 60 lik bulasik makinesinin yanina derinligi yine 60 olan ancak bu sefer genisligi 40 olan bir dikdörtgen koyuyor. Bu sekildehangi checkbox'u secersem yan yana dikdörtgenler ciziyor. Hepsi A sütununa da gelebilir veya dikdöretgenler her bir hücrede ayri ayri olabilir. Checkbox'u takrardan false yapinca dikdörtgeninde silinmesi gerekiyor. Yardimci olabilirseniz sevinirim.
Tesekkürler

Ekli dosyalar

tristanfermat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
15-08-2026
Henüz bir cevap yok ama benim aklima söyle bir fikir geliyor. Diyelim ki A hücresi 60x60 boyutlarina gelse ve hücrenin cevresine kenarlik atansa yine sececegim ikinci checkbox ile bir solundaki hücreyi kontrol ederek B hücresine gecse. Yani kisacasi solundaki hücre standart ölcülerinde degilse diger hücreye gec ve bu islemi o hücrede yap. Nasil yapilacagini tam olarak bilmiyorum.

tristanfermat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
15-08-2026
Imkansiz mi?