CheckBox İşareti Hk.

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
Merhaba arkadaşlar,

Benim şöyle bir sorunum var;

Bir Userformum var üzerinde bir adet checkbox var ve ben bunu tıklayınca belirlediğim bir hücreye istediğim yazı yazılacak. Yalnız userform u kapatıp açınca halen dahi o checkbox işareti etkin olmalıdır. Ne yaptıysam userformu tekraradan açtığımda check işaretinin sabit kalmasını sağlayamadım.

Yardımlarınız için teşekkürler ve iyi çalışmalar...

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
merhaba

userform üzerindeki checkbox'ı tıklayın özellikler bölümünde value:True olarak değiştirin.

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
Teşekkürler ama ben checkbox tıkladıktan sonra tikli olarak kalmasını istiyorum hep değil. Ayrıca tıklı iken istediğim hücreye istediğim yazıyı nasıl yazdırırım.

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
dosyanız ektedir, doğru anladıysam bir örnek yaptım.

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Teşekkürler ama ben checkbox tıkladıktan sonra tikli olarak kalmasını istiyorum hep değil. Ayrıca tıklı iken istediğim hücreye istediğim yazıyı nasıl yazdırırım.
aslında sorunuz tam olarak net değil,yada ben farklı yorumluyorum, checkboxı işaretlemişseniz zaten işaretli kalacaktır, diğer taraftan userformu açtığımda da işaretli gelsin istiyorsunuz, bende biraz ???? oluşturdu, ben işin içinden çıkamadım :)

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
bakın bi userform içinde checbox var. Ben userformu açtım işlem yaptım ve sonra checkbox u işaretledim. Sonra kapattım exceli. Bi süre sonra exceli yeniden açtım ve oradan userformu açtım bi baktım checkboxtaki işaret kalkmış. Oysaki ben işaretli kalmasını istiyorum. Oky?? :D

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
bakın bi userform içinde checbox var. Ben userformu açtım işlem yaptım ve sonra checkbox u işaretledim. Sonra kapattım exceli. Bi süre sonra exceli yeniden açtım ve oradan userformu açtım bi baktım checkboxtaki işaret kalkmış. Oysaki ben işaretli kalmasını istiyorum. Oky?? :D

İiginize teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
Selamlar;

Bu olayı Excel sayfasındaki hücre değeri ile bağlantılı yapabilirsiniz.

Private Sub UserForm_Initialize()
if Range("a1") = "Tıkladın" then
Me.CheckBox1.Value = True
Else
Me.CheckBox1.Value = False
End İf
End Sub

Private Sub CheckBox1_Click()
If Me.CheckBox1.Value = False Then
Range("a1") = "Tıkladın"
Else
Range("a1") = ""