çift tıkladığım yerdeki veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
iyi akşamlar arkadaşlar sorum şu şekilde...sayfa1deki verilerden herhangibirine çit tıkladığımda o sıradaki veriler (a dan ab ye kadar) sayfa2 de alt alta sıralansın istiyorum....yardımlarınız için teşekkürler...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Sayfa1 sekmesinin üzerine sağ tuş ile tıklayın.
Kod görünteleye tıklayın.Açılan sayfa1'in kod sayfasına aşağıdaki kodları kopyalayıp yapıştırın.Çift tıklayınca kod çalışacaktır.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim i As Byte
Sheets("Sayfa2").Range("A1:A28").ClearContents
If Intersect(Target, [A:AB]) Is Nothing Then Exit Sub
For i = 1 To 28
    Sheets("Sayfa2").Cells(i, "A").Value = Cells(Target.Row, i).Value
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
syn sezar ilginize teşekkürler ancak bir ifade hatası yapmışım..sayfa1 deki çift tıkladığım sıra sayfa2 ye aynı şekilde geçecek sayfa birde başka bir veriye tıkladığımda o sıra sayfa2 ye diğerinin altına ilave olarak geçecek.yani tıkladığım sıra diğer sayfaya bir öncekinin altına devam etsin umarım anlatabilmişimdir... teşekkürler..birde kodlara açıklama yazabilirmisiniz

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki kodu Sayfa1 in kod bölümüne uygulayıp denermisiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    'Kodun çalışacağı alanı belirliyoruz.
    If Intersect(Target, [A:AB]) Is Nothing Then Exit Sub
    'Çift tıklama yaptığınızda cursor hücre içine konumlanır.Bu komutla bunu engelliyoruz.
    Cancel = True
    'Aktif satırı SATIR isimli değişkene atıyoruz.
    SATIR = Target.Row
    'Sayfa2'deki son boş hücresinin satır numarasını tesbit ediyoruz.
    SON = Sheets("Sayfa2").Range("A65536").End(3).Row + 1
    'Sayfa2'deki A:AB hücre aralığına çift tıklama yaptığımız satırdaki verileri aktarıyoruz.
    Sheets("Sayfa2").Range("A" & SON & ":AB" & SON).Value = Range("A" & SATIR & ":AB" & SATIR).Value
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
ofis2003
teşekkür ederim

yardımınız ve emeğiniz için çok teşekkür ederim... çok güzel olmuş tam iştediğim gibi.

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
iyi akşamlar... arkadaşlar sorunumu ekte açıklamaya çalıştım tıklayınca arka sayfaya gitsin istiyorum ancak tüm satırın değil o satırdaki farklı sütundaki verilerin arkasayfadaki birleştirilmiş hücreli satırlara alt alta devam edecek şekilde kayıt yapsın istiyorum teşekkürler.....