Çift yönlü filtreleme ve tarih sıralama

Excel Vers. ve Dili
microsoft office professional 2010
Filtreleri aktif olarak kullansamda elimdeki altı aylık 50bin satır gibi bir veriyi mağazalar haftalar çıkış çeşitleri gibi kriterler ile incelemem gerekiyor
bunun yanında 500 farklı ürün içindede hangi ürünlere hitap ettiği bu ürünlerin hangi gurup ve üst gurupta toplandığı gibi ayrı bir listeleme yapıp ortaya bir sonuç çıkarmam gerekiyor.

alt alta sıralamaya uyması için çekilen her haftalık ürün raporunu sıra adeğiştir ile yatırdım ve adsız başlıklarıda adlandırarak bir değer verdim filtrelemeye uygun olarak.

burda sormak istediğim 2 soru var birincisi
tarihler mağazalara sabit tarih aralığına eşit olduğundan tut çekle aynı hücre içerisinde iki tarihte otomatik olarak değişebilir bir tarih yazma şekli varmı. yoksa hepsini manuel yaz ve kopyala ile yapmam gerekiyor ve ciddi zaman kaybettiriyor

2.si aşağı doğru filtreleme yaptığı gibi; 2. bir filtreleme ile sağdaki ürün gurup no yada üst gurup gibi kriterlere görede filtre ile toplam almak istiyorum (toplamı seçerek görmem yeterli)
yani bir nevi çapraz filtreleme.
buradaki çapraz filtre ile sürekli oyanaycağımdan yeni bir sayfaya aktarmak gibi bir lüksüm yok sadece toplam verileri görmem gerekiyor hızlı bir şekilde.

şimdiye kadar birçok konuda danıştığım excel.web.tr de yine cevap bulabileceğime inanıyorum forumu arasamda net bir cevap malesef bulamadım.

adım Mustafa yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 TR
Merhaba, Tarih kısmı bu şekilde birşey işinizi görür mü?

Çapraz filtrelemeyi de bence. "Ekle - Özet Tablo" dan yapın. orada satır sütun filtre ve toplamlarla ilgili birçok seçenek var.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
çok teşekkürler bu da bir çözüm ama 2 tane sütun eklemeden eminimki bir çözüm vardır. farklı çözümler varsa yine cevap bekliyorum

tablo da yine filtreleme aşağı doğru olabiliyor yana doğru filtre eklenemiyor amacımda soldan sağa ile beraber yukardan aşağı filtrelemeyi uygulamak
teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
yardımcı olabilecek arkadaş yok mu?